Povežite se s energijom zemlje koja se budi u proljeće!

Slika korisnika admin
Autor: 
Zvonko KUCELIN
Nika Petrović od oca je naučila sve tajne iškoga lončarstva

Nika Petrović, studentica slikarstva i skulpture na privatnoj umjetničkoj akademiji u Ljubljani vodit će u ponedjeljak, 14. travnja, u prostorima Kluba mladih KLOOZ jednodnevnu radionicu keramike.

Cilj ove radionice je povezivanje s energijom zemlje koja se budi u proljeće i izražavnje osobnih osjećaja i doživljaja u glini. U uvodnom razgovoru polaznike će se kratko informirati o samom materijalu, a zatim će ih se potaknuti na razmišljanje o mogućnostima njegove obrade. Na raspolaganju su bijela i crvena glina, a za rad je potrebna dobra volja i malo mašte, poručuju iz udruge Cinaz koja organizira ovu radionicu.

Svi zainteresirani mogu se prijaviti na radionicu do 14. travnja sa svojim osobnim podacima na e-mail: udrugacinaz@gmail.com s naznakom 'radionica keramike' ili osobnim dolaskom u udrugu CINAZ.

Nika Petrović rođena je u Zagrebu gdje je završila Školu za primijenjenu umjetnost i dizajn sa specijalizacijom za modni dizajn. Od oca Predraga Petrovića Pepija izučila je rad na ručnom lončarskom kolu koje je specifično za otok Iž u Dalmaciji. On je trenutno jedini lončar koji održava višestoljetnu tradiciju i koji joj je prenio znanje i tehniku izrade 18 jedinstvenih oblika karakterističnih za veloiško lončarstvo. Također je savladala i tehniku oblikovanja keramičkih posuda na električnom kolu. Od četvrte godine života redovito izlaže radove kao gošća njegovih izložbi.

Svoje radove izlagala je među ostalim i u Muzeju antičkog stakla u Zadru, Etnografskom muzeju Split, kao i u Kunsthausu - Muzeju za modernu umjetnost u Grazu.

Trenutno živi u Austriji i studira međukulturalnu komunikaciju, prevođenje i tumačanje na hrvatski/bošnjački/srpski jezik te njemački i talijanski jezik na jezičnom institutu u Grazu, a na institutu za romanistiku - španjolski i francuski jezik. U Ljubljani studira slikarstvo i skulpturu na privatnoj umjetničkoj akademiji po vanrednom programu na daljinu.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno