Pisci Zadranima gatali iz kave

Slika korisnika admin
Iva PERINČIĆ

Običaj kojim su generacije ljudi kao dio društva, ponajviše  žena, ispunjavale vrijeme nakon pijenja kave, "probudili" su jučer popodne članovi ZaPisa. Oni su u Gradskoj knjižnici organizirali druženje uz -  čitanje iz kave, u narodu poznatije kao - gatanje.

Nepravedno bi bilo cijelo ovo kasno poslijepodne koje se produžilo i u  večer svesti samo na to, budući je program obilovao raznim zanimljivim  sadržajima poput čitanja poezije na temu kave, kviz o kavi, ali i ispijanje  besplatne turske kave skuhane u kuhinji knjižnice.

Posjetitelji su se družili u knjižnici, ali i u njenom dvorištu, budući  mnogi uz kavu ne mogu odoljeti još jednom običaju, rekli bi mnogi i poroku, a to je cigareta. Oni nisu ostali zakinuti za zanimljiv program budući su vani bili postavljeni zvučnici.

U gatanju kave kao prava majstorica pokazala se ZaPisovka Iva Pejković, a cijelo je druženje i više nego uspješno moderirao zadarski pisac  Želimir Periš.

Puštale su se pjesme inspirirane kavom, poput One More Cup od Coffee Boba Dylana, a zanimljivi kviz o kavi izvukao je najbolje iz ljubitelja  ovog napitka bez kojeg mnogi ne mogu zamisliti dan, a pogotovo jutro.

Posjetiteljima su organizatori podijelili i kratki slikovni prikaz motiva  koji se pojavljuju u talogu kave, te objašnjenje za svaki od njih. Tad su  mnogi dali mašti na volju i znatiželjno zavirivali u svoje šalice.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno