Poličnik ostao bez 43.204 m2 zemljišta u Murvici

Slika korisnika admin
Velimir BRKIĆ
Davor Lončar

Općina Poličnik izgubila je spor s Republikom Hrvatskom, a samim time i vlasništvo nad vrijednim zemljištem ukupne površine  43.204 metra četvorna na području Murvice. Načelnik Poličnika Davor Lončar nezadovoljan je ovom odlukom Visokog trgovačkog suda, no kako je ona pravomoćna, kaže da nema drugog izbora nego pomiriti se s tim i platiti sudski trošak u visini od 15.000 kuna.

- Jedna parcela je i danas šuma, ali je na drugoj provedena izmjena prostornog plana još odavno te je ona poluizgrađena. Tamo ima dosta obiteljskih kuća, ali Općini Poličnik je ovom odlukom nanesena velika šteta jer je na jednoj od tih čestica u Murvici bila planirana gradnja i to stambeno zbrinjavanje mladih obitelji. Izrađen je plan za 51 stambenu jedinicu i to je šest godina bilo 'u zraku', a sada je zapravo propalo. Općina taj dugoročni generacijski projekt, i to ne samo za mještane Općine Poličnik već i druge mlade ljude, sada više ne može realizirati, požalio se načelnik Lončar dodajući kako je DUDI - državna agencija, nedavno objavila natječaj i od 51 parcele prodala samo dvije. Upravo tako mali interes mladih ljudi, kaže Lončar, dokaz je kako ova odluka nije dobra. Stoga poziva sve nadležne institucije da ubuduće, kada je riječ o velikim i važnim projektima, sjednu za stol s čelnicima jedinica lokalnih samouprava i dogovore što se može, a što ne.

- Držim da o komunalnoj infrastrukturi nitko ne može bolje brinuti od jedinica lokalne samouprave, ustvrdio je načelnik Općine Poličnik gdje nakon ove pravomoćne presude mogu prekrižiti stavku u proračunu od prodaje zemljišnih parcela za stambeno zbrinjavanje mladih, a za koje Lončar tvrdi kako bi u konačnici bilo neusporedivo jeftinije od svega nekoliko minuta vožnje udaljenog Zadra, odnosno  urbane sredine.

Županijsko državno odvjetništvo u Zadru pokrenulo je u ime RH više sličnih sporova, a među njima je i sudska borba za vlasništvo nad zgradom bivšeg Doma hrvatske mladeži u centru grada koju su već dobili nepravomoćnom presudom.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno