Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Anin najdraži cvijet – kap u slapu dobrote

06.04.2019. 12:21
Anin najdraži cvijet – kap u slapu dobrote


U organizaciji Socijaldemokratskog foruma žena SDP-a jutros je na Narodnom trgu održana humanitarna akcija za Zakladu Ana Rukavina na kojoj su svi oni koji su to željeli simboličnom kupnjom tulipana kao donacijom, mogli podržati aktivnosti Zaklade Ana Rukavina.
– Prošle godine na razini države ovom je akcijom prikupljeno oko 100 tisuća kuna, a mi u Zadru smo prikupili istom ovom akcijom, oko dvije tisuće kuna. Svake smo godine otprilike na toj razini, tako da očekujemo da će tako biti i ove godine – rekla je Vedrana Mišković koja je jučer zajedno sa svojim kolegicama bila na Narodnom trgu prikupljajući sredstva za Zakladu. Ona i Danijela Vukoša osvrnule su se i na aktualnu situaciju i prikupljanje novca za liječenje male Mile Rončević u čijem je slučaju cijela Hrvatska pokazala veliko srce te su dodale kako vjeruju da će se sada uspjeti osnovati i jedna stalna slična zaklada ili fundacija za liječenje sve teško bolesne djece u Hrvatskoj – Mila za sve, kako bi želio i njezin otac Marin Rončević.
– Vjerujem da će se taj cilj i ostvariti jer je dosta pozitivne energije i ljudi su se masovno odazvali toj humanitarnoj akciji  bez obzira na to što su imali možda loša iskustva s prethodnim akcijama. Mislim da je to sjajna stvar – zaključila je Mišković, dok je njezina kolegica Vukoša dodala, kako kad se već država nije u stanju pobrinuti za bolesnu djecu, onda se građani pomažu međusobno.
 A, kad je riječ o Zakladi Ana Rukavina,  Mišković i Vukoša su zaključile kako se u tom slučaju u Hrvatskoj svojevremeno također, dogodilo  "čudo" jer je od početka sve bilo postavljeno na zdravim temeljima te se radilo transparentno, pošteno i javno i zato ljudi  Zakladi Ana Rukavina – vjeruju.
Upravo zbog toga, zahvaljujući ovoj Zakladi mnogi su u Hrvatskoj uspjeli pobijediti neku od oblika hematološke bolesti jer su upravo te osobe jedne od najčešćih korisnika krvotvornih matičnih stanica.