Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

DRUGA HNL Llanos: Bit će teško, ali možemo i do punog plijena

06.04.2019. 12:00
DRUGA HNL Llanos: Bit  će teško, ali  možemo i  do punog  plijena


Zadru danas valja put Dugopolja gdje u okviru 19. kola gostuje kod istoimenog drugoligaša. Nakon prošlotjedne pobjede nad Lučkim i sedam osvojenih bodova u nizu u svlačionici Zadra vlada odlično raspoloženje. U svakom slučaju puno bolje nego što je to bio slučaj nakon uvodna dva kola. Pogled sa 7. mjesta puno je ugodniji iako ne treba smaknuti s uma da posljednjeplasiranom Solinu bježe samo šest bodova. A slijede tri teška gostovanja: Dugopolje, Hajduk II, pa Kustošija. Bez obzira na to Zadrani gostovanje u Dugopolju dočekuju s puno optimizma. Svjesni su da ih očekuje tvrda utakmica protiv domaćinske momčadi, alo samopouzdanje je u redovima Zadra naraslo s pravom ako uzmemo u obzir i igru i rezultate u posljednja tri kola.
– Normalno da je raspoloženje u momčadi sada bolje nego što je to bio slučaj na početku polusezone – kazivao je jučer Nicholas Llanos.


Šibenska šamarčina
– Onih 5:0 u Šibeniku bila je prava šamarčina nakon koje smo se probudili. Posljednja tri kola momčad se digla, igramo sustav koji nam odgovara sa igračima koji daju sve od sebe. I to nam je u posljednja tri kola donijelo sedam bodova što je pokazatelj da smo na pravome putu. I sada samo treba nastaviti u tom smjeru.
Slijede tri uzastopna gostovanja u kojima Zadrani žele već i Dugopolju pokazati da itekako imaju što reći u borbi za bodove.
– Naravno da je važno dobro krenuti, ali mišljenja sam da će nam biti teže u Dugopolju nego protiv Hajduka II na Poljudu. Hajduk je momčad koja voli otvoren nogomet i igra se na dobrome terenu. Dugopolje je jedno teško gostovanje koje treba proći. Bit će teški uvjeti protiv momčadi koja je nezgodna i sigurno nam neće biti lako. Međutim, mi imamo momčad koja se može nositi sa svakim i vjerujem u dobar ishod tog dvoboja.
Dugopolje Llanos dobro poznaje jer je prvi dio sezone proveo upravo u toj momčadi i s njom gostovao na Stanovima. Tada je Zadar slavio 3:1.
– To je momčad koja kod kuće ne dopušta lako da joj se otmu bodovi. I dok sam bio tamo težili su da se na njihovom travnjaku ne primaju olako golovi i da se ne odnose bodovi iz Dugopolja. Igraju zatvoreniji nogomet i s obzirom na travnjak neće nam dopustiti igrati. Neće nam biti lako i mislim da će sve odlučiti jedan gol. Momčad koja zabije prva možda i odnose sva tri boda.
Kazao je Nicholas i kakav Zadar očekuje u Dugopolju kao i u nastavku sezone.


Nema opuštanja
– Mislim da trebamo nastaviti pružati igru kakvu smo demonstrirali u tri posljednja kola. Protiv BSK-a u Bijelom Brdu smo pokazali da se protiv svake momčadi koja igra taj domaćinski nogomet može igrati. Treba nastaviti takvu igru i ne sumnjam da možda možemo uzeti i puni plijen iz Dugopolja.
Na pitanje kako se osjeća u Zadru i kako je prihvaćen od novih suigrača kazao je:
– Ekipa je super, igrači su me stvarno prihvatili brzo i odlično sam se uklopio. Sada sada trebam nastaviti igrati ovim tempom i mislim da će sve biti super.
Za kraj je došlo pitanje gdje Zadar vidi na kraju sezone, naravno, na ljestvici.
– Sada smo tu na 6., odnosno 7. mjestu. Međutim, ljestvica zavarava jer samo jedan poraz uz pobjedu posljednjeplasiranih momčadi i eto te opet u opasnoj zoni, na dva tri boda od dna. Zadar je momčad koja praktički može biti pri vrhu. Da smo uzeli par bodova više u tim prvim kolima siguran sam da bi se borili za kvalifikacije koje će odrediti novog prvoligaša. Mislim da ova momčad zaslužuje biti u gornjem dijelu i vjerujem da će na kraju sezone to biti tako – kazao je na kraju razgovora Llanos.




Potvrditi jesenski učinak sa Stanova
Ove sezone Zadar je već pobjeđivao Dugopolje. Bilo je to u u 6. kolu na Stanovima kada je domaća momčad slavila rezultatom 3:1. Poveli su gosti zgoditkom Filipa Lišnića u 4. minuti, ali Zadrani su vrlo brzo preokrenuo rezultat. Repić je pogađao u 27. i 45. minuti, a Jerbić u 18. Inače ove dvije momčadi trenutačno su susjedi na ljestvici, Zadra je na 7. mjestu s 24 osvojena boda, dok je Dugopolje osmoplasirano s bodom manje. Ovoga proljeća obje momčadi igraju promjenjivo. Dugopolje je odlično ušlo u nastavak prvenstva pobijedivši u gostima Hajduk II (0:2) i kod kuće Kustošiju (1:0). Onda su otišli u Varaždin i doživjeli poraz, odgodili domaću utakmicu s Dinamom II da bi u prošlome kolu doživjeli debakl kod Osijeka II (4:0). Zadra je, kao što je poznato loše ušao u novu polusezonu doživjevši poraze od Hrvatskog dragovoljca i Šibenika, da bi nakon toga s dvije domaće pobjede (Sesvete i Lučko) te remijem kos BSK bitno popravili krvnu sliku. Zadru je za sada sve u znaku broja šest, u rubrikama, pobjede, porazi i remiji. Dugopolje ima sedam pobjeda samo dva remija i osam poraza. Nadajmo se da će se danas ova dvije momčadi izjednačiti u rubrici pobjede. Gol razlika kod Zadra je 24:29, a Dugopolja 18:20.