Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

[FOTO] Gastro pijaca Tuna, Sushi & Wine Festivala

06.04.2019. 12:31
[FOTO]  Gastro pijaca Tuna, Sushi & Wine Festivala


Čak je i vrijeme danas prijepodne "išlo na ruku" kako organizatorima, tako i mnogobrojnim Zadranima i njihovim gostima, koji su došli na službeno otvorenje Gastro pijace Tuna, Sushi & Wine Festivala na Trgu Petra Zoranića. Bilo je tu svakakvih delicija od tune, ali i ne samo od tune,  koje su se prodavale po promotivnim cijenama i to s humanitarnim ciljem jer je sav prihod od prodaje bio namijenjen Odjelu pedijatrije zadarske Opće bolnice.
– Ovo danas je u biti prezentacija malih proizvođača. Cilj nam je prikupiti sredstva za Odjel pedijatrije naše bolnice. Pripremili smo hranu, a riječ je o zadarskim restoranima. Tu su i vinari. Danas je prezentacija vina figurice – maraštine i imamo restoran "Groppo", Turisthotel i imamo kao gosta kolegu iz Rumunjske koji je došao prezentirati zaleđene sushije. Od malih proizvođača – tu je Šinjorina smokva, imamo  malih proizvođača s povrćem, ali  i naše uljare  koji nude degustaciju svojih ulja, a imaju i prodajni štand. Vjerujemo i očekujemo da će biti još i više ljudi da nas dođu podržati i posjetiti – poručio je j jedan od organizatora poznati zadarski kuhar Renato Kraljev.
Dakle, na  cooking show programu sudjelovali su Restoran Groppo i Turisthotel d.d., a program na vanjskoj kuhinji uključivao je ponudu na štandu solane Pag, Paška sirane, OPG Matulić, OPG Šinjorina smokva, OPG Matak koji je nudio i zadarski tartuf te Maraska.
U sklopu današnje, prve u nizu Gastro pijace Tuna, Sushi & Wine Festivala na Trgu Petra Zoranića upriličena je i izložba fotografija pod nazivom "Škur" koja je postavljena u Atriju Palače Cedulin, zadarskog fotografa Danijela Kolege te Izložba "Podmorje" na Trgu Petra Zoranića, autora Ivice Šoše.
Inače, cijeli sljedeći tjedan bit će u znaku specijaliteta od tune i jadranske ribe u zadarskim restoranima po promotivnim cijenama.