Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Izložba fotografija Danijele Pedišić

06.04.2019. 17:00
Izložba fotografija  Danijele Pedišić


Zadartova galerija u Kovačkoj ugostila je preksinoć Danijelu Pedišić. Danijela Pedišić, rođena je u Zadru 1981. i zapravo je predstavnica je novog vala u zadarskoj fotografiji. Taj val, rekao je Siniša  Klarica iz Zadarta, sve više oblikuju žene. Danijela Pedišić je majka četvorice sinova i, kako kaže, upravo je s njima krenula njena fotografska  avantura.
– No i ona kao njene kolegice, ne podliježu pretjeranoj lirici,  ushićenoj patetici, već im fotografije odišu ozbiljnošću. Uz sve to je jasan i umjetnički pečat, kojeg je Danijela istesala ponajprije pejzažima,  gurajući dječja kolica jednom rukom, a drugom držeći kameru, spremnu za hvatanje tog trenutka u vremenu. Njeni počeci bili su bez puno  razmišljanja o kadriranju, svijetlu i brzini zatvarača. No ubrzo su postavke kamere na "zelenom" zamijenile postavke na manualnom, gdje  Danijela Pedišić otkriva novi svijet, s one strane fotografskog zrcala, rekao je Klarica.
To sve više oduševljava konzumente Danijelinih  fotografija koji ne  skidaju osmijeh s lica. Neki su tek očekivali nekoliko tzv. "normalnih"  fotografija nakon čega je slijedilo obaranje s nogu što niti jednog umjetnika ne ostavlja ravnodušnim.
Prošle godine fotografija Danijele Pedišić zadarske rive uronjene u  zalazak sunca, je izabrana za predstavnika Zadarske županije. U natjecanju koje organizira Hrvatska zajednica županija, njena dva zaljubljena para, proputovala su kroz 21 hrvatsku županiju te je fotografija osvojila 3. nagradu publike. No iako stručnjaci kažu da su pejzaži njeno  umjetničko ognjište, Danijela Pedišić ipak kaže da se najbolje snalazi u  portretima djece koje sve više pune njenu umjetničku mapu.