ŠIME KRALJEVIĆ Morali smo odigrati pametno

Slika korisnika mkvanja
Sonik-Puntamika napravila je prvi korak ka HT Premijer ligi
Autor: 
Njihov trener je već u trećoj četvrtini na neki način krenuo sa zatvaranjem utakmice. Ubacio je drugu petorku, ali je i dalje igrao tvrdo, s ciljem da izmori naše igrače. Mi nismo željeli dozvoliti da se razlika spusti i riskirati nekakvu nervozu - kazao je trener Puntamičana Šime Kraljević
Arif SITNICA
VODSTVO S KLUPE - Šime Kraljević i Pero Perić

Bilo je to 40 minuta borbe, htijenja, želje - rekao je trener košarkaša Sonik-Puntamike Šime Kraljević, nakon što je njegova momčad u prvoj rundi doigravanja za ulazak u HT Premijer ligu, svladala Agodalm, neugodan sastav iz Zagreba, koji, ipak, u ovoj utakmici nije imao veće šanse da iznenadi zadarski sastav u legendarnim Jazinama. Inače, ovo cijelo doigravanje je malo komplicirano. Dakle, za ulazak u HT Premijer ligu trebat će svladati u polufinalu Agrodalm i u finalu Dubravu ili Dubrovnik, a postoji i rezervna opcija koja bi u slučaju prolaska u finale doigravanja, pa poraza u njemu, Puntamičanima donijela priliku preko repesaža s pretposljednjim iz HT Premijer lige tražiti promociju. S tim da se polufinalni i finalni dvoboj igra na dvije pobjede, a eventualni dvoboj s pretposljednjom momčadi HT Premijer lige na koš razliku, odnosno igraju se dvije utakmice.

Za sada je sve krenulo kako treba. Agodalm u prvoj utakmici vrlo je brzo otišao u rezultatski deficit. Puntamičani su odigrali kvalitetni zonski presing, na što se gosti nisu uspjeli snaći.

- Iako se činilo da je ovo bila lagana pobjeda, to nije bilo tako. Zagrepčani su tvrda momčad i svih 40 minuta igrali su čvrsto i tvrdo. To je način na koji igraju i ne popuštaju nikada. Mi zonski presing igramo cijelu sezonu, jer imamo takvu konfiguraciju momčadi. Nakon što su igrači Agrodalma prvu četvrtinu izgubili s 30:10, u drugoj su se uspjeli vratiti na -12. I doslovno su jedna ili dvije lopte odlučivale hoće li doći na -10 i hoće li se nama tada uvući nervoza.

Ipak, u tim trenucima su Puntamičani uspjeli ostati pribrani. Prije svega obrana nije "kiksala", dok su se u napadu vezale dvije trice.

- Za nas su trice zabili Perić i Atelj i opet smo otišli na +18 i tada smo se stabilizirali i vratili ravnotežu.

Do kraja utakmice problema više nije bilo. Razlika je varirala, ali u niti jednom trenutku nije se približila jednoznamenkastoj.

- Njihov trener je već u trećoj četvrtini na neki način krenuo sa zatvaranjem utakmice. Ubacio je drugu petorku, ali je i dalje igrao tvrdo, s ciljem da izmori naše igrače. Mi, s druge strane, smo i dalje morali igrati pametno i ne dozvoliti da opet se razlika spusti i riskirati nekakvu nervozu.

U Zagrebu "na nož"

Uzvratni dvoboj je na rasporedu u nedjelju u 18 sati, a strateg Puntamičana svjestan je da će taj dvoboj biti potpuno drugačiji.

- Mogu slobodno reći da nas čeka potpuno drugačija utakmica. Oni će sigurno  igrati "na nož" jer se žele vratiti u Zadar na majstoricu. Sve četiri momčadi koje igraju ovaj "play off" žele ući u HT Premijer ligu i nekako su slične kvalitete. Mi se moramo adaptirati na takvu košarku, pošto smo u regularnom dijelu lige često imali  primjer da su protivnici protiv nas, pogotovo u Jazinama, igrali mekše, jer su nekako  znali da nas tu ne mogu dobiti pa su se čuvali za druge protivnika. Takve utakmice  nama nisu odgovarale, jer nas sada očekuje nešto potpuno drukčije - istaknuo je  Kraljević.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno