Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Živković i Ćubić uništili nade Zadrana

06.04.2019. 19:07
Živković i  Ćubić uništili  nade Zadrana


Zadar je u 19. kolu Druge HNL na gostovanju u Dugopolju kod istoimenog domačina doživio minimalan poraz 1:0. Strijelac pobjedonosnog pogotka za Dugopoljce bio je Ante Živković u 9. minuti utakmice kada je iskoristio nepažnju u obrani Zadra i poentirao za vodstvo svoje momčadi. Pokazalo se da je to bio i jedini pogodak na ovoj utakmici iako prilika nije nedostajalo.
Momčad sa Stanova u 75. minuti nije realizirala najstrožu kaznu. Udarac Vlatka Blaževića s kreča ukrotio je vratar Dugopolja Hrvoje Ćubić koji je u nekoliko situacija obranio nemoguće i uvelike pridonio pobjedi svoje momčadi. Zadar je većim dijelom utakmice imao terensku inicijativu, stvarao prilike, ali jučer se lopta nikako nije htjela zakoprcati u mreži Dugopolja.
Rana kapitulacija
Već u 9. minuti Dugopolje je povelo. Domaćin je nakon prve opasnije akcije na utakmice iz kontranapada došao pred vrata Zadra gdje se najbolje u petercu gostiju snašao Ante Živković i poentirao za 1:0. U 21. minuti bilježimo prvi opasniji udarac momčadi sa Stanova. Akciju je započeo Zdrilić koji je centrirao s desne strane, a u šesnaesterac je lopta došla došla do Repića. On ju je primio i opalio iz poluvoleja, ali lopta je fijuknula iznad Ćubićeva gola. Osam minuta kasnije nova opasna prigoda pred vratima domaćina. Pranić je ubacio s lijeve strane, a Knežević tukao glavom. Ćubić je iz ovog dvoboja izašao kao pobjednik. Igrala se 31. minuta kada je Dugopolje opet opasno priprijetio. Rodić je tukao iz poluvoleja s 18 metara, lopta je prošla blizu vratnice Zadrova gola.
Na samom isteku prvog poluvremena Zadar je imao najbolju priliku za poravnanje rezultata. Pranić je s lijeve strane prebacio loptu za Žderića na desnoj. Ovaj pronalazi Llanosa u sredini , ali njegov udarac nije bo dovoljno precizan. Lopta je fijuknula iznad okvira Ćubićeva gola. Nedugo potom sudac Cindrić poslao je igrače na odmor u svlačionicu.
Promašeni jedanaesterac
Odmah na početku drugog dijela trener Karoglan odlučuje se za dvostruku zamjenu. Na travnjak umjesto Zdrilića i Kneževića šalje Jurića i Blaževića. Od prve minute Zadar je krenuo ofenzivno što je rezultiralo prilikom u 53. minuti. Jurić je iz slobodnog udarca na drugoj vratnici pronašao Ikića koji tuče glavom, ali Ćubić skida njegov udarac. U jednom trenutku je malo i zaiskrilo, Muić je zaradio žuti karton, a nedugo potom i kapetan Župan na klupi Zadra. Dugo nije bilo prave prigode niti na jednoj strani, a onda je Zadar priprijetio u 72. minuti. Kombinirali su Repić i Blažević u kaznenom prostoru domaćina, ali ništa ni od ove prilike momčadi sa Stanova.
U 75. minuti najstroža kazna za Zadrane. Međutim, niti sa kreča momčad iz Krševanovog grada ne uspijeva povesti, Ćubić brani jedanaesterac Blaževiću. Zadar niti nakon promašenog jedanaesterca nije prestajao napadati. U 78. minuti Repić je pokušao iz slobodnjaka priprijetiti, ali ništa od izjednačenja. Minutu kasnije ponovno Repić pokušava s dvadesetak metara, lopta je fijuknula pored gola. U posljednjim trenucima trener Karoglan u vrh napada šalje i Jerbića, ali jednostavno ništa ne pomaže. Posljednja nada bila je kada je u 94. minuti s 25 metara opalio Muić, ali i ova lopta otišla je preko gola. A bodovi ostali u Dugopolju.
DUGOPOLJE 1
ZADAR 0
DUGOPOLJE – Igralište ŠC Hrvatskih vitezova. Gledatelja: 300. Sudac: Mario Cindrić (Zagreb). Pomoćnici: Ivan Jović (Zagreb) i Mile Varivoda (Zagreb). Strijelci: 1:0 Živković (9′). Žuti kartoni: Dadić, Rodić, Grubišić, Matas (Dugopolje), Muić, Župan (Zadar).
DUGOPOLJE: Ćubić, Dadić, Rodić (od 90′ Primorac), Čerina, Rakić, Živković, Bosančić, Matas, Grubišić, Balić, Jurić. Trener:
ZADAR: Bender, Repić, Pranić, Muić, Žderić, Llanos (od 85′ Iveljić), Jerbić, Begić, Knežević (od 46′ Blažević), Zdrilić (od 46′ Jurić), Ikić. Trener: Mislav Karoglan.
MISLAV KAROGLAN, TRENER ZADRA
Nismo bili miljenici sreće
– Realno smo bili puno bolja momčad, stvarali prilike i pritisak, ali nismo uspjeli zabiti. Događa nam se opet da rano primimo pogodak, praktički iz prve akcije domaćih isto kao i kod BSK-a. To nam se ne smije događati. Nismo bili niti miljenici sreće s obzirom da nismo realizirali najstrožu kaznu. Ali već i činjenica da je Dugopolje zabilo iz kontre za Zadar je napredak s obzirom da se igralo u gostima. Glavu gore, igramo dobar nogomet i dat ćemo sve od sebe protiv Hajduka II.