Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Dr. Karuc: “Imamo 18 respiratora, u srijedu bi trebala stići još dva!”

06.04.2020. 12:53


Zamjenik ravnatelja OB Zadar, dr. Edi Karuc na jutrošnjoj konferenciji za novinare Stožera civilne zaštite Zadarske županije odgovarao je i na novinarska pitanja vezana za stanje u OB Zadar, prije svega ona o respiratorima:
– Kada govorimo o respiratorima, mi koji se time bavimo pričamo o tzv. stacionarnim respiratorima, a to su visoko kvalitetni i najmoderniji uređaji koji nam trebaju u ovim slučajevima. Kako se situacija pogoršavala, odmah smo krenuli u nabavku novih respiratora i zasad ih imamo 18, a imam dojavu da bi u srijedu došla još dva. To su trenutno najmoderniji aparati koji se u svijetu mogu naći – kazao je dr. Karuc, napominjući kako je preminuli pacijent u Zadar dopremljen iz biogradske bolnice:
– Preminuli pacijent je bio hospitaliziran u Općoj bolnici Zadar i dobivao je svu potrebnu terapiju. Ljudi koji su na respiratoru dobivaju sedaciju tako da nisu svjesni boli, zbog toga ne bih rekao da se preminuli pacijent mučio, naglasio je dr. Karuc dodajući kako su još četiri bolesnika na respiratoru.