Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

KREATIVNOST Toni Jeričević osmislio kviz koji osvaja svijet

06.04.2020. 07:18


Svjedoci smo da kreativnosti na internetu u zadnje vrijeme ne nedostaje. Tome su zasigurno pridonijeli uvjeti samoizolacija na koje čovjek nije navikao pa tako razni pojedinci pa čak i grupe održavaju svoje koncerte, slikaju za nas, plešu, pripovijedaju, glume, podučavaju i sl., ali iz Zadra nam dolazi nešto što nismo imali prilike do sada vidjeti, a to je održavanje kviza, uživo, na engleskom. Za više informacija smo upitali instruktora engleskog i voditelja kviza Tonija Jeričevića.
»Na novonastalu situaciju samoizolacije nije mi se bilo lako priviknuti kao i svima, jer sada odjednom više nema ništa u vidu organiziranih društvenih aktivnosti, a osim toga HRT u svojoj školi na televiziji ne emitira engleski jezik. Prvo sam razmišljao o besplatnom predavanju engleskog, ali onda sam shvatio da su mladi učenici, bez obzira što nema škole, ipak dosta opterećeni online nastavom i pisanjem domaćih zadaća, pa sam se tako odlučio za kviz«. »Kviz engleskog online« u samo nekoliko tjedana svog postojanja bilježi brojke od 3000 do 5000 pogleda po videu, a u pojedinim trenucima i do 100 aktivno uključenih gledatelja na Facebook stranici »Konverzacijski engleski«. Roditelji i djeca se podjednako igraju u kvizu, a natjecatelji ne dolaze samo iz Hrvatske već i iz svih djelova svijeta: Južnoafričke republike, Argentine, SAD-a i Italije jer se održava podjednako na hrvatskom i engleskom, dok su sve igre isključivo na engleskom jeziku, kaže Toni te nastavlja:
"Moram pozdraviti naše redovite natjecatelje našeg Zadranina Šimu Bralu koji se priključuje iz Italije zatim Marijanu, Jasnu, Hrvoja, Antu i Đuli iz Zadra, Chrisa iz SAD-a, Luizu iz Argetine, Samanthu iz Južnoafricke Republike".
Toni nam je također otkrio da igre koje najbolje prolaze za sada su »pogodi glavni grad« ili kreiraj jednu riječ sa jednim slovom »A«, dva slova »A«, tri slova »A«, anagrami te »pogodi jednu stvar iz kuhinje«.
Jedan od izazova s kojim se susreće u organizaciji su rigorozne mjere Facebooka glede copyrighta glazbe zbog čega su neki videi naknadno skinuti sa servera, a razmišlja i o podjeli simboličnih nagrada jer kviz za sada ne daje nikakve fizičke nagrade što znači da svi igrači sudjeluju svojom dobrom voljom. Ako se želite pridružiti zabavi sve što morate imati je aktivan Facebook račun i samo kliknete na adresu http://www.facebook.com/konverzacijskiengleski/ te svoje odgovore ostavitite u komentarima. Kviz se održava svaki dan, osim nedjelje, od 20:30 do 21:30.