Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

U Zadarskoj županiji petero novih pacijenata

06.04.2020. 09:20


Načelnik Županijskog stožera civilne zaštite, Šime Vicković, javnost je jutros izvijestio o najnovijoj brojci oboljelih od koronavirusa. Od zadnje novinske konferencije u petak broj oboljelih povećao se za petero, a nažalost i jednu preminulu osobu.
Vicković je njegovoj obitelji u ime Stožera izrazio sućut, napominjući kako je riječ o 88-godišnjem pacijentu, kroničnom bolesniku:
– U petak smo šest pacijenata prebacili u bolnicu u Biograd, a danas ćemo prebaciti još troje njih, riječ je o pacijentima s lakšim simptomima koronavirusa. Jučer nam je u luku Gaženica došao katamaran iz Ancone s 35 putnika, od kojih su 22 Hrvati. Stanje je u Zadarskoj županiji zasad stabilno i pod kontrolom i nadamo se da će tako ostati – kazao je Vicković.
O najnovijoj epidemiološkoj slici novinare je izvijestio epidemiolog dr. Alan Medić, pojašnjavajući kako je stanje nadzora u našoj županiji isteklo za 1.431 osobu, a pod aktivnim je nadzorom trenutno 466 njih te je od nedjelje 30 osoba stavljeno u samoizolaciju:
– Sada imamo novoregistrirana 54 pacijenta i ova jedna osoba koja je, na žalost, preminula. Od ukupnog broja, njih 35 dovodimo u vezu s Ortopedskom bolnicom, 20 njih su osoblje i pacijenti bolnice te 15 njihovIh kontakata – kazao je Medić.


Uskoro opširnije…