Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Šparoga u četiri štorije

06.04.2021. 11:55


Popularna zadarska radionica kuhanja Zadar Cooking Class priprema pravu poslasticu za sve ljubitelje proljetne kraljice – šparoge. Radionica »Šparoga u četiri štorije«, najnoviji je projekt kreativnih Zadrana. Cilj njihovih radionica je da svi zainteresirani prođu tečaj kuhanja i upoznaju autentičnu dalmatinsku gastronomiju. Pošto je značajan broj onih kojima su gastronomija i kuhanje velike radosti u životu, ovakav projekt je postao neizostavni dio gradske ponude.
Svi zainteresirani na radionici će imati priliku skuhati toplo – hladno predjelo od sira, šparoga, mendula i meda, krem juhu od šparoga, rižoto sa šparogama i pestom od medvjeđeg luka te neobičan desert od šparoga.
Radionica je na rasporedu 8. travnja od 17.00 do 20.00 u prostorijama Zadar Cooking Classa u Ulici Madijevaca na Poluotoku. Cijena radionice je 280,00 kuna.
Kroz tajne pripreme šparoga sve zainteresirane vodit će poznati zadarski chef Jakov Meštrović, član kreativnog tima koji stoji iza gurmanskih kreacija Art Hotela Kalelarga.
Jakov je odrastao u Zadru. Za njega nije postojala niti jedna druga opcija osim kuhanja, jer je godinama promatrao svog oca kako priprema najfinije dalmatinske specijalitete. Kuharski zanat ispekao je u legendarnim zadarskim restoranima Niko i Giardin. Obuku je prošao u restoranu Dva ribara, a prvi pravi posao dobio u restoranu Salsa Rossa.
Titulu »kuhara specijaliste« zaradio je u ugostiteljskoj školi u zagrebačkim Utrinama, gdje je nakon škole počeo raditi u jednom od najboljih zagrebačkih restorana Vinodol pod mentorstvom chefa Marija Čepeka. Sa samo 20 godina postao je šef kuhinje novaljskog restorana Shark. Zatim se ponovno vraća u Zagreb, gdje radi u poznatoj pivnici Medvedgrad. Trenutno je zaposlen u restoranu Art Hotela Kalelarga.