Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Na natjecanju 480 djece

Autor: Petra Mičić

05.05.2009. 22:00
Na natjecanju 480 djece

Foto: Filip BRALA



Došli smo i do kraja priprema za ovaj festival i nadamo se da će sve proći u najboljem redu, a kako najavljuju i vrijeme će nas poslužiti što nam je veoma bitno pošto se festival održava na otvorenom, kazao je Marijan Klanac


U prostorijama uprave Dječjeg vrtića Radost održana je druga radna sjednica u svezi s provedbom 8. olimpijskog festivala dječjih vrtića Hrvatske na razini Zadarske županije. Na dnevnom redu sjednice raspravljalo se o konačnom popisu sudionika po disciplinama, rasporedu natjecanja, različitim tehničkim pojedinostima vezanim uz festival te su se izvlačili parovi za nogometno natjecanje po Kup sastavu.
Osmi olimpijski festival dječjih vrtića Hrvatske održat će se u petak 8. svibnja 2009. godine na prostorima ŠRC Višnjika, a otvorenju će prisustvovati i Gradska glazba i mažoretkinje.
– Evo, došli smo i do kraja priprema za ovaj festival i nadamo se da će sve proći u najboljem redu, a kako najavljuju i vrijeme će nas poslužiti što nam je veoma bitno pošto se festival održava na otvorenom, kazao je Marijan Klanac, koordinator Športske zajednice Zadarske županije.
Na natjecanju će sudjelovati sveukupno 12 dječjih vrtića sa 480 djece, 240 djevojčica i 240 dječaka.
Discipline u kojima će se najmanji natjecatelji natjecati jesu atletika i mali nogomet, a na sjednici su podijeljene i majice za djecu i mentore koje je darovao Hrvatski olimpijski odbor.
U petak u 15 sati okupit će se dječji vrtići, a u 16 sati će započeti natjecanja.
Natjecatelji će imati besplatno piće koje je osigurao sponzor, tvrtka Sv. Rok, a također je organiziran i besplatni prijevoz autobusom.
 Na sjednici su sudjelovali predstavnici iz Dječjih vrtića Radost te Sunce iz Zadra, Bubamara iz Benkovca, Biograd iz Biograda, Oriovac iz Oriovca te Cvit iz Sv. Filipa i Jakova. Kao predstavnik iz uprave grada nazočio je Vinko Ivanišević, a sjednici su nozočili i Miro Knežević, tajnik Nogometnog saveza Zadarske županije, te Slobodan Miolović, tajnik Atletskog saveza Zadarske županije.
Svi mali natjecatelji dobit će diplome za sudjelovanje, a najbolji će dobiti pehare.