Srijeda, 8. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Sagadin: Obrana može još bolje

Autor: Matej Lordanić

05.05.2009. 22:00
Sagadin: Obrana može još bolje

Foto: Zvonko KUCELIN



Zadar je u ovom trenutku puno jača momčad i to smo na parketu dokazali. Pristup je bio profesionalan, igrači su od prve minute svoj posao radili korektno. Ova je utakmica bila važna i zbog Stipčevićevog povratka – rekao je Sagadin.
Dubrovčani su u samo nekoliko dana pretrpjeli drugi poraz od Zadra, aktualnog prvaka Hrvatske. Nakon -54 u Dvorani Kreše Ćosića, trener Dubrovnika Darko Kunce je samo mogao konstatirati da je ovo maksimum njegove momčadi u ovom trenutku.
– Prvo čestitam Zadru na pobjedi i dobroj utakmici. Mi smo u tri dana igrali dva puta sa Zadrom i to je u ovome trenutku previše za moju momčad. Nedostajala su nam dva igrača iz petorke, a uz to se ozlijedio Škifić u ranoj fazi utakmice. Pokušali smo pružiti što veći otpor, ali u ovom trenutku je ovo bio naš maksimum – kratko je i realno komentirao Kunce.
S druge strane, trener Zadra Zmago Sagadin izrazio je zadovoljstvo angažmanom njegovih igrača.
– Odradili smo posao i što se napada tiče, odigrali korektno. Svi su bili motivirani za postizanje koševa i zaista je pljuštalo sa svih strana. Doduše, bilo je previše grešaka i nekoliko slabosti u obrani. Taj dio nije bio na visokom nivou, iako je teško održati koncentraciju visokom kada brzo stekneš veliku razliku. Zadar je u ovom trenutku puno jača momčad i to smo na parketu dokazali. Pristup je bio profesionalan, igrači su od prve minute svoj posao radili korektno. Ova je utakmica bila važna i zbog Stipčevićevog povratka. On je prije tri dana u Dubrovniku izgledao smiješno. Nije mogao ništa pogoditi. Ovdje je već pogodio nešto i to je ohrabrujuće pred odlazak u Zagreb. Bit će nam od velike pomoći tamo. Ostali su profesionalno odradili svoje i nemam nikakvih zamjerki – kazao je Sagadin.
Upitan je li mogao Marčinković igrati više, Sagadin je rekao da je problem u tome što Pavle zna tek dvije akcije.
– Marčinković zna dvije akcije i on je igrao zato što u momčadi nije bilo Olivarija. Šime je na prvenstvu srednjih škola. Da je ovdje, Olivari bi možda bio dobio veću minutažu. Kada se Šime vrati, on je sljedeći. Marčinković je ipak nešto iza. Pavle će morati još nešto odraditi i pokazati na treningu. Odigrao je korektno, iako je ušao kada je utakmica bila riješena. Pristup mu je bio dobar, čak je u obrani ukrao jednu loptu. On se trudi, ali Šime je sljedeći kojega ćemo probati „instalirati” – zaključio je Sagadin.