Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Četrdeset i tri godine bez adekvatnog prostora

Autor: Dragana Glavočić

05.05.2010. 22:00
Četrdeset i tri godine bez adekvatnog prostora

Foto: Vedran SITNICA



Od svog osnutka 1967. godine pa do danas Liga još uvijek nema primjeren prostor za rad. Trenutačno se članovi okupljaju u maloj i skučenoj prostoriji unutar onkološkog dispanzera
Grad Zadar unatoč obećanom prostoru namijenjenom za rad Udruge Europa Donna, Udruge za hospicij i palijativnu skrb te Hrvatske lige protiv raka, promijenio je mišljenje i vrlo smo razočarani, kazao je dr. Josip Bubičić, predsjednik Lige protiv raka. Naime, ovim trima udrugama Grad je obećao prostor koji se nalazi u Veslačkoj ulici u zgradi MO Voštarnica. Članovi Lige obišli su ovaj prostor te vidjeli da će ga, kad se usele, trebati urediti s obzirom da krov prokišnjava. Grad je obećao da će im dodijeliti prostor na spomenutoj adresi čim se iz njega iseli Udruga roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata. U međuvremenu ovoj je Udruzi dodijeljen prostor na Relji, a Liga i ostale Udruge koje bi zajedno dijelile prostor, ostale su praznih ruku.
Liga je dobila odgovor iz Grada Zadra da im trenutačno nisu u mogućnosti dodijeliti adekvatan prostor za rad, ali su zato uvršteni u prioritete za dodjelu prostora.
Vladislav Tomčuk, tajnik Lige protiv raka Zadar kazao je da im je Grad obećao 99 posto da će dobiti dugo traženi prostor, ali i da im je rečeno da 1 posto ovisi o odluci gradonačelnika.
– 9. rujna 2009. godine gradonačelnik Zvonimir Vrančić kazao je da je dao zadatak svim gradskim pročelnicima, a osobito onima za gospodarenje gradskom imovinom da utvrde koje su udruge aktivne i koje su kompatibilne kako bi se mogle udružiti i djelovati u istom prostoru, kazao je Tomčuk.
Predsjednik Lige dr. Bubičić kazao je da bi rad u adekvatnom prostoru omogućio da imaju više članova te bi se mogla održavati predavanja i pružati psihološka pomoć oboljelima i članovima njihovih obitelji.
Od svog osnutka 1967. godine pa do danas Liga još uvijek nema primjeren prostor za rad. Trenutačno se članovi okupljaju u maloj i skučenoj prostoriji unutar onkološkog dispanzera.
Ivana Dadić, stručna suradnica za informiranje i protokol u Gradu Zadru kazala je da je zaprimljen zahtjev Lige protiv raka Zadar, ali za sada još nema slobodnog prostora.
– Kako se koji prostor u gradu oslobodi tako ćemo smiještati udruge koje su na čekanju za useljenje. Udruga roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata još uvijek je u prostoru u Veslačkoj ulici, kazala je Dadić.