Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Vrijednost radova 2,8 milijuna kuna

Autor: Teuta Babajko Jamičić

05.05.2010. 22:00
Vrijednost radova 2,8 milijuna kuna

Foto: Vedran SITNICA



Matko Segarić, pročelnik Upravnog odjela za graditeljstvo i zaštitu okoliša, pojasnio je da procijenjena vrijednost javne nabave za uređenje zgrade u krugu nekadašnje vojarne Ante Banine iznosi 2,8 milijuna kuna
Grad Zadar raspisao je natječaj za izvođača radova za uređenje zgrade u krugu nekadašnje vojarne Ante Banine, gdje će do rujna, kada počinje nova pedagoška godina, biti otvoren novi dječji vrtić. U zgradi koja se nalazi nasuprot trgovačkog centra Kaufland, uredit će se prizemlje s pet dnevnih boravaka u kojima će biti mjesta za stotinjak djece.
Matko Segarić, pročelnik Upravnog odjela za graditeljstvo i zaštitu okoliša, pojasnio je da procijenjena vrijednost javne nabave za uređenje zgrade u krugu nekadašnje vojarne Ante Banine iznosi 2,8 milijuna kuna. Prizemlje zgrade veličine je tisuću metara četvornih gdje će biti uređeno pet dnevnih boravaka za stotinjak djece. Novi vrtić bit će na dobroj poziciji zbog blizine većih stambenih naselja. Uz to, zgrada ne traži velike građevinske zahvate, a dobit će se mnogo mjesta za djecu koja svake godine ostaju neupisana.
Uređenjem zgrade, osim što će se dobiti mjesta za stotinjak djece, otvorit će se i nova radna mjesta. Naime, za pet dnevnih boravaka trebalo bi zaposliti najmanje deset odgojiteljica, dvije čistačice te jednu servirku.