Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

“Black Watch” sutra neće stići

05.05.2011. 22:00
“Black Watch” sutra neće stići


Sutra neće u Zadar doći  veliki kruzer “Black Watch”, čije je uplovljavanje ispred zadarske luke bilo najavljeno za devet sati. Njegov je dolazak  otkazan, što nije neobično u ovakvim  poslovanjima. Taj brod bi bio veći od svih  koji su dolazili ove godine, dug je 206  metara, s gazom od 7,60 metara, zbog  čega bii bio na sidru ispred grada. Ovaj je  veliki i lijepi brod javnosti poznat i po  nedolasku u Šibenik prije dvije godine,  premda je bio najavljen, a tada se govorilo  da je dolazak otkazao sam zapovjednik,  jer se bojao ulaska u šibensku luku kroz  uski Šibenski kanal.
Šteta što ga Zadrani neće vidjeti ove  godine, ali će zato u nedjelju opet doploviti “Seabourn Spirit”, a u ponedjeljak  kruzer “Columbus”. Ovaj je dug znatno  manje, 144 metra, plovi pod zastavom  Bahama, a prima 423 putnika. U Zadar će  stići na putu iz Venecije prema Hvaru.
U svibnju će još tri puta doploviti “Seabourn Spirit”, a 19. svibnja jedan od  najvećih, “Albatros”. Prvi put ćemo ga  vidjeti u Zadru, a riječ je o plovećem  hotelu dugom skoro 206 metara s gazom  od 7,5 metara te s kapacitetom za 800  putnika. I ovaj brod će se usidriti ispred  Zadra, a putnici će dolaziti u grad brodskim kaićima. Svibanj će biti jedan od  najboljih ovogodišnjih mjeseci za kruzerski turizam u Zadru, a isto tako dobre  najave su za rujan, dok su ostali mjeseci  na razini lanjske godine. No, recimo i da  je, kako nam je kazao Marko Odvitović iz  agencije “Zara” za listopad najavljen dolazak velikoga “The Worlda”, poznatog po  apartmanima, koji će u Zadru i prenoćiti.  Podsjetimo da je ovaj luksuzni kruzer u  Zadru bio već jednom prije dvije godine i  izazvao divljenje veličinom i neobičnim  “stambenim” izgledom. Brod između ostaloga ima 106 apartmana, stambenih  jedinica, sve u privatnome vlasništvu, a  njihovi vlasnici većinom stalno žive na  brodu! Kruzer raspolaže svim potrebnim  sadržajima, kao da je grad, poput raznoraznih dućana, kina, kazališta, šetališta, knjižnice, čak ima i teniski teren.