Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Prehrambeni proizvodi 4,4 posto skuplji nego lani

05.05.2011. 22:00
Prehrambeni proizvodi  4,4 posto skuplji nego lani


Cijene prehrambenih proizvoda u ožujku su  bile 4,4 posto više nego u istom  mjesecu prošle godine. Na godišnjoj razini, inflacija mjerena  potrošačkim cijenama tako je  porasla 2,6 posto. Te podatke  objavio je Državni zavod za  statistiku (DZS), a Vlada je na  jučer održanoj zatvorenoj sjednici prihvatila Izvješće o kretanju cijena poljoprivrednih i  prehrambenih proizvoda. Pozivajući se na DZS, Vlada je sa  zatvorene sjednice priopćila da  su u ožujku u odnosu na veljaču  ove godine potrošačke cijene  ukupno veće za 0,8 posto pri  čemu su cijene u prehrani veće  za 0,5 posto.
Na zatvorenoj sjednici Vlada  je prihvatila Zaključak o odobravanju Plana pribavljanja djelatnih vojnih osoba za 2011.  godinu. U ovoj godini plan je  zaposliti 400 vojnika i 110  časnika. Kako se navodi u  priopćenju “planom se nastavlja  proces stalnog planskog pribavljanja vojnika i visokokvalificiranih mladih časnika u  službu”.
Na teret Posebnog dijela proračuna Vlada je Općini Okučani  odobrila 300 tisuća kuna financijske  potpore za izgradnju sportskih terena  i pratećih objekata u Okučanima.
Donesena je i Uredba o objavi  Sporazuma s Vladom Ruske Federacije o uzajamnim putovanjima  državljana Hrvatske i Rusije. Dvije  Vlade, kako se navodi u priopćenju,  suglasne su kako je potrebno urediti  pitanja uzajamnih putovanja  državljana “u želji za daljnjim razvijanjem prijateljskih odnosa i suradnje između dviju država, osobito  olakšanjem uvjeta razmjene mladih i  proširenjem kontakata na službenoj  razini, između predstavnika poslovnih krugova, djelatnika iz područja  kulture, znanosti i obrazovanja, kao i  na području turizma”.