Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Pobjednik CACIB-a majmunski pinč

Autor: Anamarija Bilan

05.05.2013. 22:00
Pobjednik CACIB-a  majmunski pinč

Foto: Marin GOSPIĆ



Ni kiša niskliska trava nisu spriječili jučerašnje održavanje Supreme Best in Show natjecanja, koje je označilo kraj petodnevne međunarodne izložbe pasa koja je ove godine u kampu na Boriku okupila preko tisuću izlagača iz cijele Europe. Titula najljepšeg od svih pasa sve četiri CACIB izložbe pripala je malom crnom majmunskom pinču iz Rusije, koji je tako odnio titulu Supreme Best in Show.
On se u velikom finalu borio protiv maltezera, faraonskog psa i bullmastifa, a talijanski sudac Nicola Imbimbo odlučio je da upravo majmunski pinč najbolje odgovara propisanim standardima za svoju pasminu.
Osim najboljeg psa svih izložbi, u Supreme BIS-u su se birali i najbolji vodiči pasa, odnosno najbolji junior handleri, a u kojoj je nastupilo petero pobjednika iz dvije kategorije – mlađi i stariji. U ovoj disciplini djeca, odnosno mladi do 18 godina, pokazuju svoje vještine vođenja (handlanja) psa u izložbenom ringu. Slovenski sudac Branislav Rajić odlučio je da titula pripadne najmlađoj natjecateljici, jedanaestogodišnjoj djevojčici Elizaveti Bizini iz Rusije, koja je vodila majmunskog pinča, upravo onoga koji je u završnici odnio titulu najljepšeg.
U Supreme Best in Showu birali su se također i najljepši štenci i najmlađi psi (baby i puppy), i to između dva američka stafordska terijera, dvije američke akite, japanske akite, dobermana i tibetanskog terijera, a titulu najljepšeg je odnio mladi američki stafordski terijer.
Među najljepšim mladim psima, u koje spadaju psi stari između 9 i 18 mjeseci, natjecali su se američki stafordski terijer, weimarski ptičar, američka akita, dok jučerašnji pobjednik zlatni retriver nije došao. Pobjedu je odnio weimarski ptičar.
Inače, jučer je, prije Supreme BIS-a, održana i zadnja CACIB izložba na kojoj je pobijedio bullmastif.