Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Spašena 55-godišnja planinarka iz Zagreba

Autor: Z L

05.05.2013. 22:00
Spašena 55-godišnja planinarka iz Zagreba


Planinarka iz Zagreba u dobi od 55 godina spašena je u subotu poslijepodne zahvaljujući brzoj akciji članova Hrvatske gorske službe spašavanja i njihovih kolega iz susjedne BiH.
Naime, oko 14.20 sati iz Županijskog centra 112, na dežurni mobitel HGSS-a u Zadru, stigao je hitan poziv u pomoć planinarke koja se nalazila na području Male Paklenice. Kako ovih dana u kanjonu Velike Paklenice dežuraju gorski spasioci, oni su se odmah uputili prema mjestu na kojem se nalazila unesrećena žena, a čije je zdravstveno stanje zahtijevalo hitnu intervenciju i transport u dolinu. Njima su u pomoć priskočile kolege koji ovih dana u Starigradu- Paklenici, sudjeluju na tečaju za voditelje potraga HGSS-a.
Planinareći kroz Malu Paklenicu zajedno sa svojim suprugom, Zagrepčanka se poskliznula i pala pri čemu se ozlijedila, a potom joj je i pozlilo. Njezin suprug odmah je pozvao u pomoć HGSS.
Nakon što su je zbrinuli, spasioci su je uz pomoć marinerovih nosila spustili do recepcije hotela u Maloj Paklenici gdje su je u 17.45 sati predali timu Hitne pomoći.
U akciji spašavanja sudjelovala su 42 člana HGSS-a iz Bjelovara, Krapine, Pule, Karlovca, Osijeka, Samobora, Šibenika, Zadra, Rijeke, Varaždina, Splita, Zagreba te kolege iz Širokog Brijega, Foče, Jablanice, Sarajeva i Mostara.