Lani su u MAS-u imali 35.000 posjetitelja, ove godine ruše rekord!

Slika korisnika admin
Marin GOSPIĆ

Radionice puhanja stakla, izrade nakita, ali i malih staklenih minijatura samo su dio aktivnosti koje su se mogle vidjeti jučer u sklopu Dana Muzeja antičkog stakla. Tijekom jučerašnjeg dana održan je i turnir u trilji/mlinu, a program je obuhvaćao i otvorenje izložbe suvremenog nordijskog stakla „Dodir stakla" te koncert sastava Black coffe.

Muzej antičkog stakla se pred okom javnosti već ustalio kao kreativno mjesto u kojem, osim već poznate antičke zbirke, stoluju i brojni dodatni kreativni sadržaji. Sve to iz godine u godinu privlači i sve veći broj posjetitelja, što domaćih, što stranih koji iskazuju zadovoljstvo bogatom ponudom, svatko iz svog kuta. Uvidom u knjigu utisaka posjetitelja dalo se tako pročitati neke uistinu simpatične opaske. "Staklo vam je predivno, a nisam znala i da ono može biti i toliko skupo", napisala je jedna učenica iz kontinentalne Hrvatske. Strani državljani nizali su pak riječi hvale po pitanju ponude, a našao se tu i pokoji pravopisac koji je spočitnuo malo bolju lekturu materijala. Sve u svemu, posljednjih nekoliko mjeseci u Muzeju antičkog stakla bilo je uistinu živo, a sezona, doznajemo od ravnatelja Ive Fadića, tek započinje.

- Ove godine, s obirom na njen početak, što se tiče posjeta još smo bogatiji. Prošle godine smo imali 35 tisuća posjetitelja, a ako je suditi po predsezoni, odnosno kraju trećeg te četvrtom mjesecu, izgleda da će se zona generalno biti bolja i kvalitetnija od prošle. Bilježimo stalni uspon posjetitelja, naravno to ne može ići unedogled jer Zadar je ipak mali grad od 70 tisuća stanovnika. No, 35 tisuća posljetitelja za jednu ustanovu i kulturnu instituciju je zaista velika brojka.

U MAS-u su ponosni i na muzejske radionice koje kontinuirano snabdjevaju suvenirnicu novim uratcima, a uspješni su i u prijavama i izvedbama projekata.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno