Uskoro počinju radovi na palači Cedulin, kiosci sele na novu lokaciju

Slika korisnika admin
palaca cedulin - priprema radova
A. SITNICA

Dok se kiosci s područja palače Cedulin sele na za njih novouređenu lokaciju pod bedemom, Turistička zajednica grada Zadra najavljuje početak rekonstrukcije palače Cedulin. Kiosci bi trebali biti izmiješteni do kraja tjedna, kako bi se moglo formirati gradilište, s obzirom da je početak radova planiran za 11. svibnja. Rok za izvođenje radova je 12 mjeseci, izvođač radova je Zajednica ponuditelja Krekić Avangard d.o.o. i Bino commerce d.o.o. s ponudom od 8.183.257 kuna.

Zvonko Šupe, direktor TZ grada Zadra pojasnio je kako će se financirati rekonstrukcija palače.

- TZ grada Zadra prijavila je projekt rekonstrukcije palače Cedulin Ministarstvu turizma na javni natječaj 'Fond za turizam' te je odobreno 1.000.000 kuna bespovratnih sredstava krajem 2014. godine. Ostatak investicije realizirat će se dugoročnim kreditom iz sredstava HBOR-a - Programa infrastruktura. Osim toga, u očekivanju smo službene odluke Ministarstva kulture glede potpore dijela investicije prijavljene na natječaj programa javnih programa u kulturi RH za 2015. - Program zaštite i očuvanja nepokretnih kulturnih dobara. Cijeli projekt rekonstrukcije palače Cedulin sufinancira TZ Zadarske županije s iznosom od 50 posto ukupne investicije, ističe Šupe.

Projekt palače Cedulin iz TZ-a opisuju kao "malu Kneževu palaču" jer je identična projektu Kneževe palače, ali u manjem obujmu.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno