Posjetili učiteljice svojih učiteljica

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika valentinam
Učenici "Smiljevca" donijeli radost u Dom za starije
Djeci bude drago kada vide da su sa svojim učiteljicama došla posjetiti njihove nekadašnje učiteljice koje su sada u staračkom domu. Drago nam je da ih ovim posjetima toliko razveselimo. I zato nam je želja nastaviti tradiciju, istaknula je Kraljić
Lijepo je kada mladi razvesele stare

Jasna Perica, Manda Bencun i Snježana Kraljić, učiteljice OŠ Smiljevac, već više od 10 godina zajedno sa svojim učenicima obilaze Dom za starije i nemoćne osobe Zadar (Dom na Sfingi).

Naime, jednom godišnje, najčešće krajem travnja ili početkom svibnja, učiteljice i djeca svoje vrijeme posvete korisnicima Doma, a zanimljiva je činjenica kako su među njima i nekadašnje učiteljice ovih učiteljica.

Učiteljica Snježana Kraljić kaže kako za tu prigodu djeca pripreme mali program u trajanju jednog školskog sata, ponesu poklone poput voća, čokolade, cvijeća, .... daruju mali znak pažnje.

- Nakon priredbe, korisnici Doma i za nas naprave zakusku uz koju se baš lijepo podružimo. Bude vrlo emotivno, otkriva Kraljić.

- Djeci bude drago kada vide da su sa svojim učiteljicama došla posjetiti njihove nekadašnje učiteljice koje su sada u staračkom domu. Drago nam je da ih ovim posjetima toliko razveselimo. I zato nam je želja nastaviti tradiciju, istaknula je Kraljić.

Osim Doma za starije i nemoćne osobe Zadar, učenici su, kaže učiteljica Kraljić, već nekoliko puta bili i u posjetu Domu za odrasle osobe sv. Frane Zadar.

U Domu kod Sfinge, korisnici su, kaže učuteljica, samostalniji, slobodniji i pokretljiviji, dok u Domu sv. Frane korisnici trebaju pomoć druge osobe, odnosno ovisni su o tuđoj pomoći.

- U posljednjem posjetu Domu na Sfingi bili su 4.b i 4.c razred, svako dijete je imalo svoju ulogu u priredbi – neki su recitirali, drugi glumili u igrokazu, treći su plesali. Naljepše od svega je doživjeti koliko su ovi posjeti pozitivni za obje strane, i stare i mlade, objašnjava Kraljić.

- Da samo vidite koliko su korisnici doma emotivni i sretni, i koliko im je drago što se za njih to sve organizira. To je neopisivo. Korisnici sudjeluju s djecom u svakoj pjesmi, plješću, općenito - živnu. Htjeli bi da posjet još duže traje jer im vrijeme s djecom doslovno proleti, ispričala je učiteljica Kraljić.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno