Peti susret pete generacije maturanata Tehničke škole

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika anamarijabilan
POLA STOLJEĆA MATURE Primjer odanosti i prijateljstva
Kao da se ništa nije promijenilo, kao da nije prošlo čak pola stoljeća. Sve je na okupljalištu kod stare Tehničke škole gotovo u trenutku bilo kao nekada kada su dijelili i dobro i zlo, poručio je Mladen Peša
Velimir Brkić
Uspomena slavljenika s prof. Vicom Profacom ispred stare Tehničke škole

Maturanti 4b razreda Srednje tehničke škole Zadar, strojarski odjel, koji su ispit zrelosti položili davne 1969. godine imali su zlatnu proslavu, 50 godina mature. Bio je to peti susret pete generacije  Tehničke škole, prvi je bio 1979. pa 1989., 1999., 2009. i sad početkom  svibnja 2019. godine. 

- Ne mogu virovati da je već prošlo po stoljeća od mature, sukus je  slavljeničkih komentara.

Na ovom 50-godišnjem susretu odazvalo se čak 19 od 24 maturanata.  Nedostajali su: Mate Cvitanović, Igor Kostovski, Dinko Matulina, Marija  Kovačević i Miodrag Rinčić. Od profesora predavača nazočio je Vice  Profaca. 

- Ovo je zaista izuzetna prigoda da se ponovno okupimo i obnovimo  sjećanja na nezaboravne srednjoškolske dane, kaže uporni i strpljiv slavljenik Mladen Peša koji je s kolegom Vojkom Blagdanom zadnjih mjeseci stalno bio pri telefonu. 

Na licima slavljenika godine se nisu mogle sakriti, ali veseli duh koji  ih je krasio, brisao je desetljeća s njihovih lica.

- Kao da se ništa nije promijenilo, kao da nije prošlo čak pola stoljeća. Sve je na okupljalištu kod stare Tehničke škole gotovo u trenutku  bilo kao nekada kada su dijelili i dobro i zlo, poručio je Peša. 

Na fotografiji od prije pola stoljeća je za života legendarni podvornik  Dane Filipi, te direktor (ravnatelj) Josip Cestarić i razrednik Joca Pavlov,  kao i predavači: Vice Profaca, Nikola Jakšić, Šefik Nadarević, Ante Becić,  Angel Ivanov, Frane Motušić, Bepo Pavić, Pajo Vučković, Ljerka  Guševac, Neva Franić, Dunko Čatlak, Mario Rasol, Anđelko Stančić, Ivo  Vajić.

- Sad smo u Europskoj uniji, a još prije pola stoljeća u Tehničkoj školi  smo imali engleski, njemački, francuski i ruski jezik po izboru,  rekao je  Tihomir Tiho Benčić, slavljenik s Tkona na otoku Pašmanu.

 
 
 

Zlatni maturanti

Tihomir Benčić, Nebojša Belić, Mladen Peša, Žarko Peša, Šime Tikulin, Mate Cvitanović, Igor Kostovski, Vojislav Blagdan, Krsto Kovačević,  Vlado Vujnović, Velimir Gaćina, Dinko Milutina, Milan Grdović, Mate  Nekić, Šime Gržan, Damir Knežević, Marija Kovačević, Zvonimir Eškinja, Miodrag Rinčić, Zoran Špralja, Stipe Romac, Mladen Lovrin, Mladen Božić, Ivan Štulić.
Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)

Komentari

Slika korisnika Vlado
Svaki od nas je došao sa svojih najmanje 69. godina i sledeći put ko zna ko će sve moći da ponese svoje godine.možda neko i pored sve volje neće moći.Zato moram još jednom ponoviti BILA MI JE ČAST I ZADOVOLJSTVO IMATI OVAKVE PROFESORE I IMATI OVAKVE PRIJATELJE KOJE NIKADA NE MOGU ZABORAVITI I KOJE ĆU PONETI SA SOBOM U SRCU bez obzira šta nam se u proteklim vremenima bez naše krivice izdešavalo.MNOGO IH VOLIM I POŠTUJEM SVE ZAJEDNO KOLIKO IH IMA I JOŠ JEDNOM ZAHVALJUJEM NA SVOM NJIHOVOM PRIJATELJSTVU I U ŠKOLSKIM DANIMA I SADA. Vujnović Vlado dipling.