Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Slavlje konobara, kuhara i hotelijersko- turističkih tehničara

06.05.2019. 11:39
Slavlje konobara,  kuhara i  hotelijersko- turističkih  tehničara


Teško je odoljeti i uspomenama na srednjoškolske dane,  ma kako daleki možda bili. Bio je to osnovni razlog prvog uopće okupljanja maturanata Srednje škole Biograd na Moru, ratne generacije  1993./1994., koji su za bogatim stolom kod Braše proslavili 25-godišnjice mature.
– Okupili su se maturanti trogodišnje škole, konobari i kuhari, te maturanti četverogodišnje škole, hotelijersko-turistički tehničari, kazala je  Marina Cinca Brajković koja je sa slavljenicom Hildom Mršić Brzić sukrivac ovog povijesnog okupljanja koji će, kaže Cinca, postati tradicionalno i brojnije.
Naime od oko 100 maturanata za prvi put se odazvalo njih točno 21.  Nazočili su i dugogodišnji ravnatelj prof. Božo Došen, prof. Anica Grčić,  prof. Ljiljana Bukarica i prof. Danijel Katičin, sada ravnatelj JU PP Vransko jezero.
– Mi smo ponosna generacija iznikla u Domovinskom ratu. Zahvaljujući našim herojima, hrvatski braniteljima, usprkos granatiranjima i  svakodnevne životne ugroze iz Biograda smo na otoku Pašman izbivali  tek mjesec dana prije Uskrsa 1994., prisjeća se Cinca.
Školski i životni prijatelji iz Biograda i okruženja sreli su se i službeno, pa su smijeh, suze i školski nestašluci ponovno zaživjeli u pričama i  sjećanjima. Okupili su se kako bi se prisjetili davnih školskih dana, na  prve ljubavi, nestašluke.
– Zadrži godine u svom sjećanju… Prije svega: Ne zaboravi lijepe dane, jer ako njih zaboraviš, nikada se više neće vratiti, kazala je Hilda  Mršić Brzić.
Poput drugih svečanih večeri bivših maturanata, i ova se na zadovoljstvo slavljenika, protegnula do iza ponoći, sve do zadnjeg "putnog  pića" kad su dogovorili ponovni susret za pet godina, možda i prije. 
– 'Ko ovo može platiti, ni'ko na svitu i okolici, poručila je Cinca Brajković.
Slavljenici: Marina Cinca Brajković, Hilda Mršić Brzić, Ane Jeličić,  Marija Burić, Stipe Filipović, Slavko Prtenjača, Jerko Jačan, Tomislav  Mršić, Dražen Kulaš, Tomislav Ljubanović, Marijana Števanja-Katuša,  Lado Morožin, Marijana Bobanović-Bašić, Mario Bukarica, Snježana  Galac, Meri Mileša, Andrea Mrđen-Maksan, Marija Jeličić, Miranda Juričin.