Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Zadarski bodybuilder Adrijan Marušić šesti u Europi

06.05.2019. 12:03
Zadarski bodybuilder  Adrijan Marušić šesti  u Europi


Zadarski bodybuilder Adrijan Marušić osvojio je  šesto mjesto na Europskom bodybuilding and fitness prvenstvu u  Mens Phisique kategoriji koje je održano prošli vikend u španjolskom  gradu Santa Susanni. 
– Jako sam zadovoljan plasmanom jer biti šesti u Europi nije mala  stvar. Ostvario sam dobar rezultat, a i sama činjenica da sam dio naše  reprezentacije mi puno znači, ističe Adrijan. Ipak dodaje i to da je u isto vrijeme i malo tužan jer se, naglašava, ne sprema da bude šesti već  prvi. 
– Treniram i priremam se da budem prvi. Takav sam u glavi, jednostavno „gladan“ uspjeha, željan pomicanja vlastitih granica, iskren je  zadarski bodybuilder. 
Nastup u Santa Susanni nije prvo Adrijanovo natjecanje u inozemstvu. Do sada je dva puta bio u Sloveniji gdje je osvojio i jedno zlato, a s  natjecanja u Srbiji se vratio s prestižnom titulom apsolutnog balkanskog prvaka. Iz Češke se vraća s prestižnog Grand prix natjecanja s osvojenim četvrtim mjestom, a važno je za spomenuti da je prije desetak  dana postao i prvak Hrvatske u svojoj Mens Phisique kategoriji na 22.  Državnom prvenstvu Hrvatske u fitnessu i bodybuildingu. 
O natjecanju u Španjolskoj Adrijan ima samo riječi hvale. 
– Bilo je odlično. Nas preko 1200 natjecatelja je bilo smješteno u istom hotelskom kompleksu, svi u istom „elementu“, svi s istim ciljem.  Sve je pucalo od pozitive, izvrsno smo se zabavljali i družili međusobno  tih par dana i ovo ću natjecanje pamtiti cijeli svoj život. Organizacija je  bila uistinu na vrhunskoj razini. Naučio sam i neke nove stvari i ako  budem živ i zdrav  vraćam se ponovo već sljedeće godine i to u još boljem izdanju s ciljem da donesem medalju doma u Zadar, obećava  Adrijan. 
Zadarskom bodybuilderu sada sljedi kratki predah od natjecateljskog  života, kako nas informira, a onda nakon ljeta startaju pripreme za  Svjetsko prvenstvo.
– Znam da mogu biti još bolji i neću odustati, poručuje, kako samom  sebi, tako i svim ljudima koji ga prate i podržavaju. 
– Plan mi je preći u Classic phisique kategoriju, uzeti medalju na  Grand prix natjecanju u studenom, a na tom putu će mi i dalje biti  važna potpora mojih dragih ljudi. Želio bih se stoga svima zahvaliti,  uključujući i svojim sponzorima „Proteini.si“ te posebice kolegama s  posla u Falkensteiner Punta Skala kompleksu koji mi „uskaču“ i  odrađuju moj dio posla dok me nema, zahvaljuje se Adrijan.