Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Izgradnja POS-ovih stanova na jesen ili početkom sljedeće godine

06.05.2020. 18:00


U vrijednosti od preko 7 milijuna kuna na Rabatinu u Sv. Filipu i Jakovu za POS-ve stanove i objekte za otprilike mjesec dana trebalo bi završiti izvođenje prve faze ovog projekta, tj. infrastrukturnih radova na kanalizaciji, vodovodu te putevima.
– Općina Sv. Filip i Jakov trebala bi u roku od mjesec dana privesti kraju prvu fazu infrastrukturnih radova na Rabatinu što podrazumijeva vodovod, kanalizaciju i 2 km formiranja bijelih puteva. Nakon prve faze odmah krećemo s 2. fazom ovog projekta što uključuje struju te za Osnovnu školu Sv. Filip i Jakov priključak na kanalizaciju. Širokopojasni internet koji je preduvjet, te postavljanje asfalta, nogostupa i rasvjete očekuje nas u 3 fazi kada bude izgrađeno oko 40 posto objekata. Otkad su potpisani ugovori za početak radova Općina nije stala raditi na ovom projektu te će se jako brzo stvoriti preduvjeti za izgradnju, a u tijeku je projektna dokumentacija i rješavanje građevinskih dozvola za fazu tri, rekao je Zoran Pelicarić, načelnik Općine Sv. Filip i Jakov.
Izgradnja POS-ovih stanova je jedan od koraka demografske obnove. Nakon izrade glavnog projekta i ishođenja građevinske dozvole izgradnja stanova započela bi na jesen ili početkom sljedeće godine. Preko puta na Rabatinu će se tako graditi i novi dječji vrtić, vatrogasni dom, nova općinska zgrada, centar izvrsnosti i drugo.
– Kako je Općina osigurala zemljište, a osigurava i svu potrebnu infrastrukturu, cijena stana po metru četvornom bit će do 1.100 eura. Na Rabatinu će se osim 24 POS-ova stana graditi i 60 stambenih objekata, a na sustav odvodnje priključit će se i osnovna škola. U konačnici će se trebati izgraditi i jedna trafostanica, a procijenjena vrijednost izgradnje cijelokupne infrastrukture skupa s trafostanicom iznosi 20 milijuna kuna, rekao je načelnik Pelicarić.