Kad Zapata mriže diže

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika asaric
[SEDAMNAESTI NATJEČAJ PLODOVA ZEMLJE I MORA: Najulov 2021.] Damir Ramov Zapata
Autor: 
Mriže sam utopija ne četrdeset metara dubine i tamo se uplela. Biće je došla za nekon ribom koja je već bila u mriži ili je samo naišla dok san mriže diza, ko će sad znati…
DAMIR RAMOV ZAPATA SA SVOJOM LIGNJOM – Lignja je bila teška 1,8 kilograma

Iz Zaglava nam se javio Damir Ramov, svima znan kao Zapata. Nakon dugog nejavljanja prijavio nam je jedan svoj ulov koji svojim gabaritima opravdano zaslužuje prostor na ovim stranicama.

Od raroga do barakude

- Svi koji me poznaju, znaju jako dobro da sam ja stalno na moru. Ne bojin se ja ni juga ni bure, ni kiše ni sunca… Poštujen ja i vrime i nevere, ali i ne dršćen baš nad svakin valom. More poznam i volim ga i ono voli mene - priča nam Zapata. 

- Uglavnom lovin mrižama. Nije to lagan posa, ali kad voliš more i ribolov ka ja, onda ti ništa nije teško. A bilo je tu svakakvih ulova, od ogromnih raroga, do barakuda… Ma svašta se ulovi kad si stalno na moru - nastavlja Zapata svoju priču.

Da svit vidi

- A ovoga je puta bilo sve ka što je i inače, samo što je umisto ribe na pajole isplivala lignja. Diga san je iz mriže što se tu i tamo i dogodi, ali ne baš toliko često i ne ovolika. Mriže sam utopija ne četrdeset metara dubine i tamo se uplela. Biće je došla za nekon ribom koja je već bila u mriži ili je samo naišla dok san mriže diza, ko će sad znati. Kako god bilo, uplela se i nije mogla vanka. 

A bija je južni kurenat toliki da je more teklo ka rika, baš je bija problem… Ali što je to za mene?

Mrižu san diga i sa njon lignju. I kad san je izvaga ispalo je da je teška kil i osandeset što i nije baš tako malo. Onda san sta pa konta bi li se prijavija, ne bi li… I na kraju san odlučija neka ide, pa san je i prijavija. Evo je, da svit vidi što Zapata lovi!

 
Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (2 glasova)