Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Od ponedjeljka povratak u klupe za sve učenike

06.05.2021. 08:28


Na području Zadarske županije 55 je novih slučajeva zaraze koronavirusom, a dvije su osobe preminule. Novozaraženi izolaciju provode na područjima gradova Zadar (31), Nin (2), Obrovac (1),Pag (2), Galovac (1), Gračac (5), Kali (1),Novigrad (2), Pakoštane (1), Posedarje (3), Povljana (4), Stankovci (1), Sv.Filip i Jakov (1).
Većina novooboljelih osoba su kontakti već prethodno oboljelih, a uglavnom je riječ o obiteljskim kontaktima i kontaktima s posla.
Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 324 uzorka, a  pod aktivnim nadzorom je 1441 stanovnik.
Od posljedica infekcije koronavirusom u Općoj bolnici Zadar preminule su dvije muške osobe u dobi od 66 i 69 godina .
Na svim COVID odjelima zadarske Opće bolnice hospitalizirano je 68  bolesnika od kojih je 6 na respiratoru, a u biogradskoj bolnici na COVID odjelu na liječenju je 21 bolesnik obolio od koronavirusa.
U protekla 24 sata policijski službenici Policijske uprave zadarske nisu evidentirali kršenje mjere samoizolacije.


Povratak u školske klupe
Zbog stabilne epidemiološke slike na našem području i manjem broju zaraženih osoba, Stožer civilne zaštite Zadarske županije neće produljiti mjere koje su na snazi do 9. svibnja, te je svim školama na području Zadarske županije dana preporuka da se nastava od ponedjeljka, 10. svibnja održava po modelu A.
Kako bi zadržali ovakvu situaciju i dalje molimo građane da paze jedni na druge, nose zaštitne maske gdje je to potrebno, pridržavaju se preporučenih mjera te da se cijepe jer je to jedini način okončanja ove epidemije.