Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Treba li Zadru mala scena!?

Autor: Goran Bujić

05.06.2009. 22:00
Treba li Zadru mala scena!?

Foto: Ivan JAMIČIĆ



U prostoru bivšeg kinematografa ‘Pobjeda’ jučer ujutro održana je konferencija za novinare na kojoj je Neno Pepić u ime projekta ‘Artikultura’ govorio o programu za mjesec lipanj, ali i problemima s kojima se ovaj projekt susretao u zadnjih nekoliko mjeseci otkad je pokrenut.
Prije njefa u ime Zadarskog plesnog ansambla i Plesne udruge ‘Zalet’ govorile su Sanja Petrovski i Iva Burčul, najavivši za 12. lipanj u 20.30 sati izvedbu suvremenog plesa pod naslovom “Show, show, show”, za koju je koreografiju uradila Stošija Zrinski.
Dan kasnije ‘Zadar muzika’ organizira koncert pod nazivom “Where is my dog at?”, a kako je humanitarnog karaktera sredstav su namijenjena azilu za napuštene pse.
Dana 15. lipnja u 21.00 sat vidjet ćemo autorski projekt mladog riječkog umjetnika Jadrana Grubišića “Ptica”, dok je 18. lipnja u 21.00 sat na programu “Monoplay”, večer sola sa sedam – osam izvođača (plesača), među kojima su i Stošija Zrinski, Iva Burčul, Matea Bilosnić, Petra Hrašćanec Erceg i drugi, a tendencija je, rečeno je na konferenciji, da događaj preraste u neke vrste mini festivala solo plesača.
Konačno, 27. lipnja ‘Artikultura’ zatvara ovu sezonu, a prije ljetne pauze, sa zadarskom gitarijadom “Mixofonija”, s početkom u 20.00 sati, a sa željom da se za koncerte unutar projekta Artikulture što prije iznađe drugi, manji ali više odgovarajući prostor.
Jure Aras potsjetio je na off program, kazališnu radionicu Teatra VeRRdi, koja traje od 5. do 20. lipnja, a na kojoj će za dvadesetak polaznika predavanja držati voditelji Morana Foretić, Igor Hamer, Davor Kovač, Christian Suchy i drugi.
Na kraju, istaknut je problem financiranja čitavog projekta od strane Grada, o čemu će ovisiti i daljnja sudbina i uopće budućnost ‘Artikulture’, jer kako je to lijepo naglasio Nenad Pepić, pravo je pitanje zapravo samo jedno: treba li nam ili ne zadarska mala scena?!