Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Prijateljstvom do posla

Autor: Damir Maričić

05.06.2010. 22:00
Prijateljstvom do posla

Foto: Sebastian GOVORČIN



Prvi zrakoplov na novouvedenoj liniji Brno – Zadar sletio je u četvrtak, 3. lipnja, u Zračnu luku Zadar, za sada s malobrojnim putnicima, no pred nama je sezona.
Primjer je ovo kako se prijateljstvo i suradnja dviju regija prelijeva i na poslovni svijet i može dovesti do novih iskoraka. Naime, Južnomoravska regija sa sjedištem u Brnu i Zadarska županija imaju već godinama uhodane prijateljske veze i ugovor o međusobnoj regionalnoj suradnji, a izmjene izaslanstava su redovite.
Linija je najavljena za dolaska češkog južnomoravskog izaslanstva prije nešto više od mjesec dana, kada je jedan od najuspješnijih čeških poduzetnika i vlasnik Central Job Air Airlinesa Daneš Zatorsky predstavio svoj holding, Central Connect Group. Zatorsky je tada najavio da linija Zadar-Brno službeno počinje s prometovanjem 3. lipnja, a letjet će se sve do 26. rujna dva puta tjedno. Liniju će četvrtkom i nedjeljom održavati zrakoplovi tipa SAAB 340 kapaciteta 33 putnika te, ako bude potrebno, zrakoplovi BA E 146 i Boeing 737. Cijena povratne karte iznosi 199 eura.
Inače, u Zadarskoj županiji odnosno Biogradu već je od četvrtka izaslanstvo koje sudjeluje na najvećem eno-etno-gastro-eko stolu predstavljajući među 300 izlagača svoju regiju, dok su u nedjelju najavljeni predstavnici tamošnjih medija koji će odraditi obilazak i upoznavanje našeg kraja te ga predstaviti u Južnomoravskoj. Najavljeni su: Milan Vojtek, Právo, Michal Záboj, Český rozhlas Brno, Petr Jeřábek, Brněnský deník, MFD – Barbora Lukšová, Kryštof Turek, Listy jižní Moravy, Veronika Hrdá, Moravské hospodářství te Zdenka Kárná i Lukáš Mlček, A-Line TV s.r.o.