Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Pobijaju se sve cesije od 2009. godine

05.06.2012. 22:00
Pobijaju se sve cesije od 2009. godine


Odbor vjerovnika u stečajnom postupku nad Heresom Vir odlučio je na jučerašnjoj sjednici da se pobijaju sve cesije sklopljene nakon početka lipnja 2009. godine s pravnim osobama koje nisu u blokadi. Punomoć za vođenje postupka dobili su odvjetnici Petar Petrić i Mićo Ljubenko koji u stečajnom postupku zastupaju vjerovnike Heresa.
Stečajna upraviteljica Marica Nekić izvijestila je kako se u ovršnim postupcima koje su pokrenuli razlučni vjerovnici prije pokretanja stečaja prodaje 21.000 metara četvornih građevinskog zemljišta na otocima Viru i Ugljanu. Nekić je dodala kako se u vlasništvu Heresa nalazi i poljoprivredno zemljište površine 673 metara četvornih u općini Sv. Rok koje prema prostornom planu graniči s građevinskim. Odbor vjerovnika donio je odluku da se parcela proda po cijeni od pet eura po metru četvornom nakon što je propao pokušaj prodaje za duplo veću cijenu.
Stečaj Heresa inicirao je kaštelanski “Cemex”, a u trenutku pokretanja stečaja blokada računa tvrtke iznosila je čak 79,2 milijuna kuna, od čega čak 43,8 milijuna kuna državi.