Petak, 10. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Skroman ispraćaj

05.06.2012. 22:00
Skroman ispraćaj


Rani jutarnji sati utorka označili su odlazak hrvatske reprezentacije u Poljsku, nakon dvadeset dana priprema u Čatežu, Rovinju i Bad Tatzmannsdorfu. Ispraćaj iz Zagrebačke zračne luke Pleso nije bio ništa posebno, izborniku Slavenu Biliću i njegovim štićenicima sve najbolje na Euru su zaželjeli tek slučajni prolaznici, grupa navijača i predstavnici medija.
– Jedva čekamo početak Eura i utakmicu s Irskom. Svi smo maksimalno motivirani, od prvog do zadnjeg. Ipak je Euro natjecanje kojem se svaki igrač veseli čitavu karijeru – rekao je Niko Kranjčar koji je izgledao sanjivo, kao da mu je najteže palo buđenje u cik zore. Šok zbog ozljede Ivice Olića još uvijek se osjećao među svima.
– Ola je jedinstven igrač i čovjek. Njegov izostanak osjetila bi svaka reprezentacija. Zbog njega i svih naših navijača na Euru ćemo pokušati doći do onoga što svi priželjkujemo, a to je prolazak skupine. Uspijemo li u tome, sve će biti otvoreno. Mislim da uz malu dozu sreće možemo dogurati jako daleko – poručio je kapetan Darijo Srna.
Svježi dojmovi iz Norveške na odlasku su potisnuti u drugi plan.
– Istina, u Oslu smo odigrali slabiju utakmicu, ali iz ostalih rezultata se vidi da se sve reprezentacije muče nakon priprema. Odradili smo dobar posao, a sada se trebamo malo osvježiti i u miru dočekati utakmicu s Irskom. Najteži dio je iza nas. Napokon dolazi ono čemu se svi veselimo. Za nogometaša nema ljepšeg od nastupa za svoju domovinu na velikom natjecanju – istaknuo je Ognjen Vukojević.
Do nedjelje će, pak, svi reprezentativci imati istu mantru.
– Samo da pobijedimo Irsku na otvaranju. Ta utakmica nam je ključna, tu si otvaramo vrata drugog kruga. Čvrsto sam uvjeren da ćemo proći skupinu, osvojimo li tri boda protiv Irske – dodao je Luka Modrić.
U odlasku na Euro najviše je uživao Ivan Kelava, čovjek koji je u manje od dvadeset mjeseci prošao put od trećeg vratara Dinama do istog statusa u A reprezentaciji.
– Normalno je da sam uzbuđen, jer ovo mi je prvo veliko natjecanje s Hrvatskom. Nadam se da ćemo na Euru postići što bolji rezultat. Svi smo ovdje u službi reprezentacije, i zato sam siguran da će sve biti dobro – zaključio je Kelava.