Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

26 C°

Zapažena dubrovačka premijera

05.06.2012. 22:00
Zapažena dubrovačka premijera


Premijerni nastup na Međunarodnom mitingu Zlatni Orlando Plivački klub Zadar pamtit će po 15 osvojenih odličja. Na sedmom izdanju natjecanja koje je u Dubrovniku okupilo gotovo 150 sudionika iz šest država kadeti Filip Petani i Bruno Torbarina te mlađi juniori Borna Dukić, Katja Čizmin, Tea Kadić i Petra Marković u subotu su i nedjelju demonstrirali odličnu formu, dok su uspjeh mjerili sa osam zlata, tri srebra, četiri bronce i normama za nadolazeće Prvenstvo Hrvatske. Podatak da se na mitingu predstavila i hrvatska juniorska reprezentacija predvođena Mihaelom Vukićem, europskim prvakom na 50 m delfin, još više govori o kvaliteti mitinga, odnosno o vrijednosti ostvarenih rezultata.
Od Zadrana se najviše puta na postolje penjala Katja Čizmin, a najveći broj bodova po tablicama HPS-a zaradio je Borna Dukić na 100 m slobodno (58.51). Tako je osvojio 537 bodova i četvrto mjesto u svojoj kategoriji, isto kao i na 200 m slobodno (2:09.86).
Sljedeće natjecanje za koje se plivačice i plivači Zadra spremaju je Regionalno prvenstvo Hrvatske – Regije 1 za kadete i starije. U Splitu će 9. i 10. lipnja uzdanice kluba s Kolovara ujedno loviti preostale norme za srpanjsko PH u Rijeci, dok će se sedmero mlađih kadeta u Rijeci istovremeno okušati na Međunarodnom mitingu Sveti Vid. Nova žetva medalja, kažu u PK Zadar, tako zasigurno neće izostati.


Upisi u školu plivanja i obuku neplivača


Iz PK Zadar poručuju da su u tijeku upisi u Školu plivanja i obuku neplivača. Dok se obuka održava i na ljetnom i na zimskom plivalištu, ljetna škola plivanja na bazenu Kolovare započet će 26. lipnja. Sve potrebne informacije mogu se dobiti na broju 099/803 8521 ili na 098/ 137 4604.