Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Dado i Vlado bi u Americi imali CNN pod nogama

Autor: Vanja Mirčeta

05.06.2013. 22:00
Dado i Vlado bi u Americi imali CNN pod nogama

Foto: Zvonko KUCELIN



Jučer smo na zadarskoj Kalelargi susreli poznatog TV voditelja Roberta Knjaza. Knjaz je s djelatnicima zadarske Čistoće, Antom Miočićem i Vladimirom Bratovićem, popularnim Dadom i Vladom, snimao isječke za svoj novi projekt koji će se ove jeseni prikazivati na HTV-u.
TV voditelj koji je svojedobno radio pionirske humoristične projekte RTL televizije, kao što su “Svlačionica”, “Mjenjačnica”, “Koledžicom po svijetu” sada se okrenuo i poslu iza kamere.
Stres smanjio za 99 posto
– Najsretniji sam u smišljanju i pokretanju novih projekata i u redateljskom poslu. Sam sebi bio sam voditelj jedino zbog toga što mi je tako bilo lakše. Iako mnogi misle kako ne radim jer me ne vide na ekranu, radim paralelno kao scenarist, redatelj, te kao kreativni producent. Stalno pokušavam pokrenuti nove TV formate, a uz to radim puno reklama, promotivnih filmova, internet virale, znam mušku i žensku špagu itd. Zapravo radim raznovrsnije i žešće nego kad sam bio ispred kamere i kad sam se cijelokupno koncentrirao na samo jedan TV projekt. Prihodi su mi se smanjili za koji postotak, no zato sam stres smanjio za 99 posto. Dakle, kvaliteta života mi je porasla, istaknuo je Knjaz.
Napola Zadranin
Iako ga nemamo priliku često viđati na ulicama Zadra, ističe kako je čest posjetitelj našeg grada.
– Često sam u Zadru jer na Silbi imam kuću te sam po tom pitanju već na pola Zadranin. Tako sam čuo i za naše Dadu i Vladu. O njima sam čitao u Vogueu, Marie Claireu, sportskoj Marciji, itd. Oni su svjetski poznati, a ja, iako sam vidio dosta svijeta, očito još nisam pohvatao sve dobre stvari koje su sada došle na red. Dado i Vlado su nam danas predstavili glas naroda, onu lijepu i iskrenu Hrvatsku. Kada otvorim novine, istog trenutka se iživciram kada vidim kakve gluposti lupetaju političari, ali kada vidim ovakva dva fenomenalna čovjeka odmah mi je ljepše i toplije oko srca i vrate mi vjeru u život, istaknuo je Knjaz.
Naglasio je kako se zadarske scene snimaju za CNN (uz ozbiljan izraz lica).
Reportaža za HTV
– CNN me angažirao jer traže nove voditelje, ja radim casting, a Dado i Vlado su upali u finale, u “top five”.
I onda ozbiljnije.
– Radim jednu kratku reportažu za HTV, deset-minutne hrvatske ljepote, a jedna od tema nam je upravo Kalelarga. Danas radimo Sv. Donat, Nin, Morske orgulje, Pozdrav suncu, Tulove grede, Paklenicu, itd. Ja se u tim sekvencama ne pojavljujem, jer sam u ovoj priči samo redatelj i scenarist, a sve snimljeno će biti montirano i spremno za jesensku shemu HTV-a. Želim se još jednom uvjeriti kako je Hrvatska lijepa te kako su hrvatski “obični ljudi” zapravo fenomenalni. Da su Dado i Vlado u inozemstvu već bi imali CNN pod nogama, zaključio je uz smijeh Knjaz nastavljajući sa snimanjem sekvenci po našoj Kalelargi.
Djelatnik zadarske Čistoće Vlado nije skrivao zadovoljstvo sudjelovanjem u Knjazovoj emisiji.
– Mislim da će i ovo biti još jedna dobra emisija kao i sve druge u kojima smo sudjelovali na lokalnim i nacionalnim televizijama. Dado i ja smo “mali”, ali u promociji Zadra “veliki” ljudi i prepoznatljivi svima u gradu, ali i cijeloj Hrvatskoj. Predstavljamo naš grad koji je najljepši, tako mislim i tako ću uvijek govoriti. Dado i ja volimo ga, radimo i živimo za ovaj grad. Poluotok je naš dom, zaključio je Dado u ime našeg popularnog dvojca.