Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Najbolji barmen je Luca Valentin iz Rumunjske

Autor: Ivana Jurišić

05.06.2013. 22:00
Najbolji barmen je Luca Valentin iz Rumunjske


Prva tri mjesta osvojili su Luca Valentin iz Rumunjske, Vaclav Abraham iz Češke i Bruno Vanzan iz Italije


Ponedjeljak je u Biogradu prošao u znaku Pocco Locco Fair Flair Opena, međunarodnog natjecanja barmena u slobodnom stilu, odnosno u najatraktivnijem “flair” stilu izrađivanja barskih mješavina.
“Pocco Locco Fair Flair Open” okupio je 44 barmena (od kojih su bile dvije djevojke) iz cijeloga svijeta. Tako su u Biograd došli najbolji barmeni iz Poljske, Italije, Njemačke, Rumunjske, Turske, Srbije, Češke, Slovačke, Velike Britanije, Japana, Perua te naravno Hrvatske.
Nakon održanih kvalifikacija, u finalni krug je prošlo njih dvanaest – deset muškaraca i dvije žene.
Stručni žiri u sastavu Ante Žigo, potpredsjednik Udruge barmena Split, Igor Peričić, predsjednik Ugostitelja Hrvatske i Mike Breuker, član WFA (World Flair Association) Nizozemska imao je težak posao izabrati najbolje od najboljih. Natjecatelji su u finalu imali šest minuta kako bi zadivili suce. Najbolji je bio Luca Valentin iz Rumunjske, drugo mjesto pripalo je Vaclavu Abrahamu iz Češke, dok je treće mjesto osvojio Bruno Vanzan iz Italije.
– Jako smo zadovoljni kvalitetom koju su barmeni pokazali u Biogradu ove godine. Nadamo se da su posjetitelji jednako uživali u showu kao i mi iza šanka, rekao nam je organizator Denis Memedovski.
Denis nakon Biograda putuje u Pulu gdje će se dva dana natjecati neki od najboljih barmena.
Prva četiri plasirana natjecatelja, ovisno o završnoj poziciji dobili su novčanu nagradu cocktail bara Pocco Locco i pehare dok su preostali natjecatelji kući otišli s diplomama i promotivnim materijalima grada Biograda na Moru.