Pjesme i plesovi nacionalnih manjina

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Autor: 
Arif SITNICA

Već deset godina nacionalne manjine koje su prisutne u Zadarskoj županiji - albanska, bošnjačka, crnogorska, mađarska, makedonska, slovenska, srpska, i talijanska - surađuju kroz Radnu skupinu nacionalnih manjina. Cilj im je predstaviti sve nacionalne manjine kao pozitivan i priznat dio društva u ovoj zemlji, i u tom smislu surađivati sa svim relevantnim institucijama, počevši od lokalnih samouprava.

Rezultati njihovog rada vidljivi su kroz prezentaciju zajedničkog magazina „Zadarski MOST prijateljstva", čiji je prvi broj promoviran 19. svibnja 2006. god., te zajednički događaj koji se prvi put održao 21. svibnja 2006. god., a kojim se obilježava Međunarodni dan kulturne raznolikosti.

Nacionalne manjine redstavljaju se kroz svoju kulturu, plesove i pjesme, tradicionalne zanate i jela. Manifestacija, koja bi trebala poslužiti kao osnova za predstavljanje pozitivnih aspekata postojećih raznolikosti održat će se danas na Trgu pet bunara od 11 do 14.30 sati.

Sve manjine predstavit će se pjesmama i plesovima i pokazati kako je raznolikost zapravo ljepota i bogatstvo.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno