Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Dobili dojavu da je Žiga viđen u vinogradu

05.06.2017. 22:00
Dobili dojavu da je Žiga viđen u vinogradu


U petak predvečer u Polači je nestao 59-godišnji Živko Ražnjević zvani Žiga, a policija i mještani pet dana kasnije još uvijek tragaju za njim. Prekjučer je u potrazi sudjelovalo gotovo 60 mještana, dok je jučer oko 16 sati u potragu krenulo oko 25 mještana, uglavnom lovaca i članova DVD Polača.
– Bilo je dojava kako je nestali Ražnjević viđen u nadinskom vinogradu. Svi smo s još većim žarom i velikom nadom nastavili potragu, govori Šime Kardum, predsjednik DVD Polača, te nastavlja:
– U potragu su se uključila i dva psa tragača iz Šibenika, nažalost nestalom Žigi nisu ušli u trag, govori Kardum.
Iskusni polački lovac je proteklog petka u 18.40 sati napustio osobno vozilo i suprugu u Nadinskom blatu, nedaleko hipodroma i polačkih vinograda i otad mu se gubi trag. Napušteni osobni automobil Dacia Logan zadarskih registarskih oznaka još se nalazi na makadamskom putu.
– Pretraženo je kompletno Nadinsko blato i Lišansko polje, pretražuju se Vlačine, područje od Nadina prema Škabrnji. Pretražen je svaki pedalj, bunari, cijeli vinogradi, svaki grm, svaka buža, ali našem sumještaninu ni traga ni glasa, zabrinuto će Kardum.
Potraga traje još od subote, a u traganju su sudjelovala četiri pripadnika HGSS-a Zadar, jedan član HGSS-a Šibenik s dva potražna psa te gotovo 100 mještana, članovi DVD Polača i lovci.
– Ne gubimo nadu da ćemo pronaći živog i zdravog Živka Ražnjevića, našeg Žigu. Potraga se nastavlja, poručio je Šime Kardum, jedan od upornih i neumornih polačkih tragača.