FOTOGALERIJA: Nogostup u Radićevoj prešutno se koristi kao parkiralište, dok se pješaci snalaze!

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika valentinam
Prometni nered u frekventnoj zadarskoj ulici
Autor: 
Pročelnik Dujela je objasnio kako je u tijeku finaliziranje radova na nogostupu u Ulici Stjepana Radića, a sljedeća planirana dionica je zapadni dio iste ulice od Obale kneza Branimira do Ulice Josipa Jurja Strossmayera koncem godine
Marin GOSPIĆ
U Radićevoj će uredovati Prometno redarstvo i po potrebi zatražiti podršku Pauk službe

 Stalno radimo na podizanju svijesti i odgovornosti dijela građana koji nepropisno parkiraju svoja vozila te će naše Prometno redarstvo uredovati i po potrebi zatražiti podršku Pauk službe, a sve kako bismo zaštitili najranjivije skupine sudionika u prometu, pješake - rekao je Robertino Dujela pročelnik Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i zaštitu okoliša Grada Zadra.

Riječ je naime, o jednoj od najfrekventnijih gradskih prometnica - Ulici Stjepana Radića. I dok je desna strana nogostupa od mosta do Konzumove trgovine odnosno, semfora nedavno sanirana, lijeva strana nogostupa od mosta prema Gradskoj knjižnici je u katastrofalnom stanju. Nije samo u pitanju nogostup koji je već odavno "odslužio svoje", pa je asfalt prepun rupa, a na nekim se mjestima i opasno podigao, već se pješaci od pakiranih automobila, ponekad i u dva reda, uopće ne mogu normalno kretati. Radnim je danom gužva nemila, pa parkiranih automobila bude sve do ulaza u zgradu Centra za razminiranje. Često se dogodi da pješaci moraju na cestu kako bi zaobišli "opasan niz".

Pročelnik Dujela je objasnio kako je u tijeku finaliziranje radova na nogostupu u Ulici Stjepana Radića.

- Sljedeća planirana dionica je zapadni dio iste ulice od Obale kneza Branimira do Ulice Josipa Jurja Strossmayera koncem godine, ovisno o sredstvima Programa za održavanje komunalne infrastrukture. Za kraj ostavljamo dionicu iste ulice uz Gradsku knjižnicu. Jedan od razloga ovog redosljeda održavanja, jest i naznaka Upravnog odjela za graditeljstvo i prostorno planiranje za implementiranjem ljevog skretača iz Ulice Josipa Jurja Strossmayera u Ulicu Stjepana Radića čime bi se samo križanje proširilo upravo u tom dijelu nogostupa - naglasio je pročelnik Dujela, dodajući kako planirani radovi obuhvaćaju uređenje pločnika, zamjenu javne rasvjete novim stupovima s dvostranim svjetiljkama koje su ekološki prihvatljive, a procijenjena vrijednost ukupnih radova po dionici je oko 500 tisuća kuna.

No, dok cijela ova priča ne krene, prometni redari će biti na terenu i zasigurno kažnjavati nepropisno parkirana vozila.

Podsjećamo, službu Prometnog redarstva Grad je uveo prije dvije godine, baš u cilju uvođenja reda u promet u mirovanju, poboljšanja protočnosti prometa, ali i zbog bolje edukacije vozača o prometnoj kulturi.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno