Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

FOTOGALERIJA: Nogostup u Radićevoj prešutno se koristi kao parkiralište, dok se pješaci snalaze!

06.06.2018. 11:49
FOTOGALERIJA: Nogostup u Radićevoj prešutno se koristi kao parkiralište, dok se pješaci snalaze!


 Stalno radimo na podizanju svijesti i odgovornosti dijela građana koji nepropisno parkiraju svoja vozila te će naše Prometno redarstvo uredovati i po potrebi zatražiti podršku Pauk službe, a sve kako bismo zaštitili najranjivije skupine sudionika u prometu, pješake – rekao je Robertino Dujela pročelnik Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i zaštitu okoliša Grada Zadra.
Riječ je naime, o jednoj od najfrekventnijih gradskih prometnica – Ulici Stjepana Radića. I dok je desna strana nogostupa od mosta do Konzumove trgovine odnosno, semfora nedavno sanirana, lijeva strana nogostupa od mosta prema Gradskoj knjižnici je u katastrofalnom stanju. Nije samo u pitanju nogostup koji je već odavno "odslužio svoje", pa je asfalt prepun rupa, a na nekim se mjestima i opasno podigao, već se pješaci od pakiranih automobila, ponekad i u dva reda, uopće ne mogu normalno kretati. Radnim je danom gužva nemila, pa parkiranih automobila bude sve do ulaza u zgradu Centra za razminiranje. Često se dogodi da pješaci moraju na cestu kako bi zaobišli "opasan niz".
Pročelnik Dujela je objasnio kako je u tijeku finaliziranje radova na nogostupu u Ulici Stjepana Radića.
– Sljedeća planirana dionica je zapadni dio iste ulice od Obale kneza Branimira do Ulice Josipa Jurja Strossmayera koncem godine, ovisno o sredstvima Programa za održavanje komunalne infrastrukture. Za kraj ostavljamo dionicu iste ulice uz Gradsku knjižnicu. Jedan od razloga ovog redosljeda održavanja, jest i naznaka Upravnog odjela za graditeljstvo i prostorno planiranje za implementiranjem ljevog skretača iz Ulice Josipa Jurja Strossmayera u Ulicu Stjepana Radića čime bi se samo križanje proširilo upravo u tom dijelu nogostupa – naglasio je pročelnik Dujela, dodajući kako planirani radovi obuhvaćaju uređenje pločnika, zamjenu javne rasvjete novim stupovima s dvostranim svjetiljkama koje su ekološki prihvatljive, a procijenjena vrijednost ukupnih radova po dionici je oko 500 tisuća kuna.
No, dok cijela ova priča ne krene, prometni redari će biti na terenu i zasigurno kažnjavati nepropisno parkirana vozila.
Podsjećamo, službu Prometnog redarstva Grad je uveo prije dvije godine, baš u cilju uvođenja reda u promet u mirovanju, poboljšanja protočnosti prometa, ali i zbog bolje edukacije vozača o prometnoj kulturi.