Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Odgojoj 2 – pubertet uzvraća udarac idućeg ponedjeljka u HNK-u Zadar

06.06.2018. 16:00
Odgojoj 2 – pubertet uzvraća udarac idućeg ponedjeljka u HNK-u Zadar


Nakon četrdeset i jedne predstave i sedamnaest godina postojanja, dogodilo se i to. Plesna udruga Gesta po prvi put ima nastavak neke svoje produkcije i to ne iz razloga što im nedostaje ideja za novu predstavu, nego stoga jer je prošla bila toliki hit da je publika jednostavno htjela još.
U ponedjeljak, 11. lipnja, u 19 sati na daskama Hrvatskog narodnog kazališta igrat će "Odgojoj 2" – pubertet uzvraća, nastavak predstave "Odgojoj" koja je premijerno izvedena u prosincu 2017. godine. Karte su u prodaji od četvrtka, 7. lipnja, od 18 sati na blagajni HNK Zadar, a cijena ulaznice iznosi 30 kuna.
– Program i sve predstave koje ćemo raditi osmislim u ljetnim mjesecima za cijelu godinu, tako prošlo ljeto ova predstava zapravo nije bila u planu već jedna druga, ali nakon toliko pozitivnih kritika, komentara, reakcija roditelja da su se svi pronašli u barem nekoliko scena 'Odgojoja', jednostavno sam znala da moramo napraviti nastavak. Uostalom, kad radimo predstave uvijek pazimo da one budu bliske djeci i roditeljima i da djeca iz njih djeca mogu izvući neku pouku, a ponekad i roditelji, a upravo ova predstava naišla je na odličnu komunikaciju i s jednima i drugima, rekla je Nena Jurišić, voditeljica Geste i ujedno autorica i koreografkinja svih Gestinih produkcija pa tako i ove.
Prvi dio predstave "Odgojoj" prati djevojčicu Ritu od začeća do osnovne škole, dok u nastavku pratimo Ritin ulazak u pubertet do odlaska na fakultet i snalaženje njezinih roditelja u toj novoj situaciji. Upravo ova tematiku za autoricu predstave ima dodatno značenje. Naime, i ona sama ove godine na fakultet ispraća prvu generaciju Gestica s kojima se družila posljednjih petnaest godina i koje je i ona, uz njihove roditelje, odgajala.
– Ovu predstavu posvećujem njima, kroz nju ćemo se na jedan emotivan način oprostiti i ispratiti te prekrasne mlade djevojke koje su dio Geste od njenog samog početka i koje su rasle uz Gestu i uz mene, i ja uz njih. Ponosna sam na ono što su postigle i sigurna sam da će i njima Gesta ostati kao jedna lijepa uspomena u njihovom odrastanju, kaže Jurišić.
Uz Nenu Jurišić, koja je autorica i koreografkinja, u predstavi su sudjelovali: Sanja Zalović (režija), Hrvoje Dukić (tekst), Tamara Šoletić (uloga mame), Iva Prgić (uloga rite Rita), Hrvoje Dukić (uloga tate) i Lea Brajica (uloga male Rite), Darko Predragović Dabi (ton), Stipe Bujas (svjetlo), John Čolak (scenografija), Dragan Sinovčić & John Čolak (rekviziti) te Nataša Perović, Anita Goreta i Nts (kostimi).
Predstava Odgojoj 2 (pubertet uzvraća) dječja je komedija puna smiješnih dijaloga, nesporazuma i situacija i prije svega maštovitih koreografija, a u što se možete uvjeriti i sami u ponedjeljak u HNK-u Zadar.