Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Radionice, bendovi, art market i buvljak, craft corner, prijenos SP iz Rusije – Zadar seli u kvart

06.06.2018. 12:31
Radionice, bendovi, art market i buvljak, craft corner, prijenos SP iz Rusije – Zadar seli u kvart


Zadar odavno nije imao zanimljiviju konferenciju za novinare od današnjeg predstavljanja KvarArta, a kojega su, umjesto samih organizatora,  predstavili polaznici Drame plus. Okupljenima su u dinamičnom igrokazu/razgovoru predstavili bogat program u kojem će se od 15. do 23. lipnja na više lokacija u prostoru vojarne Stjepana Radića isprepletati više od 60 aktivnosti koje će organizirati brojne udruge i institucije s područja grada. Za ovogodišnju organizaciju zaduženi partneri festivala su: Grad Zadar, Koncertni Ured Zadar, Gradska knjižnica Zadar, Centar nezavisne kulture i Centar za izvannastavne i izvanškolske aktivnosti – CINAZ.
– Program će se odvijati u bivšoj vojnoj menzi, na parkiralištu knjižnice, koji će za potrebe postati dnevni boravak, te će se ove godine odvijati i na prostoru Žutinela i Zeleniša, dvaju projekata koji su nastali na prošlogodišnjoj Gradionici Društva arhitekata Zadar, a koje smo uspjeli realizirati, rekao je Šime Erlić, pročelnik gradskog odjela za EU projekte. Istaknuo je kako je zadovoljan da su uspjeli realizirati ove projekte te je kao najveću snagu kvarta istaknuo velik broj udruga koje su prihvatile kvart kao svoje te će njime zagospodariti.
Izdvojio je glazbeni program s lokalnim bendovima, a na otvaranju će biti tajanstveni dvojac Nipplepeople dok će kraj označiti Kawasaki 3p.
– KvartArt u biti pokazuje koliko Zadar ima kreativnih potencijala i snagu što dokazuje i ovako velik broj aktivnosti te udruga koje sudjeluju, zaključio je Erlić.
Kroz cijelo vrijeme održavanja KvartArta održat će se brojne likovne radionice za građane koje će voditi članovi Hrvatskog društva likovnih umjetnika, a posebno se najavio i Art Market, te art buvljak u sklopu kojega će se organizirati i procjena zaštite antikviteta.
– Pozivamo sve da dođu do kvarta i da sudjeluju u našim radionicama, kojih će biti i desetak dnevno, kako za djecu tako i za odrasle, a mogu pogledati i brojne radove koje smo izradili ručno. Osim toga, u prvu nedjelju te u subotu organiziramo piknik u Kvartu, da građani dođu s djecom, ljubimcima, ponesu dekice te da borave na zraku i uživaju, rekla je Silvijana Dražović, jedna od brojnih sudionika u ovogodišnjem programu.
Posjetitelji kvarta moći će se opustiti uz poseban ambijent i okuse craft cornera gdje će se nuditi domaća zadarska piva, a opet će se održati natjecanje u roštiljanju te street food festival.
Uz sve ovo odigrat će se i brojne predstave, ali nije se zaboravilo ni ja nogomet, pa će tako biti organiziran prijenos utakmice svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji, kao i projekcije brojnih filmova.