Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

VIDEO: Nina Romić u subotu predstavlja album Sloboda u Zadru

06.06.2018. 10:00
VIDEO: Nina Romić u subotu predstavlja album Sloboda u Zadru


Hrvatska kantautorica Nina Romić imat će ove subote, 9. lipnja, od 11 do 13 sati svoje prvo gostovanje u Zadru u Indie baru.
Prepoznata od publike i kritike u čitavoj regiji, svoj najnoviji album Sloboda predstavit će posjetiteljima s pratećim glazbenicima u prijepodnevnom druženju s publikom.
Iza nje su tri uspješna albuma, Daljine, Ptica i Stablo, na kojima se etablirala jednostavnim neposrednim pristupom muziciranju, dolazeći do čvrstog izričaja, ali istovremeno i samozatajnog minimalizma. Pjesme ''Savršeno običan dan'', ''Bicikl'', ''Pismo'' ili ''Sasvim osjećajan stih'' odišu folk molovima s eksperimentalnom dozom u kojima se očituju Ninini istančani senzibiliteti koji su joj donijeli zasluženi status jedne od najsnažnijih kantautorica na ovim prostorima.
Materijal s ovog albuma ponešto je drugačiji od dosadašnjeg i izražava šarenilo utjecaja i Nininu moć preobrazbe u svaki žanr. Potraga za unutarnjim čovjekovim svijetom, nekim temeljnim borbama i idejama, rezultirala je glazbom još raskošnijom od one na koju nas je Nina navikla. Gitara, premda vječna nit vodilja, ovog puta upletena je u čvrstu mrežu zvuka kvalitetnih suradnika poput klavijaturista Frederica Lanza, basista Karla Cmrka i bubnjara Petra Cvahte. Uz tako jednu moćnu pratnju, Nina se otisnula na put istraživanja novih, dubljih dimenzija, nadilazeći stilove i vrijeme, ne gubeći pritom temeljni dio svog glazbenog identiteta.
Ovdje možete poslušati kako zvuči ova mlada glazbenica.