Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Nove benzinske postaje u Sukošanu i na Viru

06.06.2019. 07:37
Nove benzinske  postaje u Sukošanu i  na Viru


Na zadarskom području od jučer ima čak 44 benzinske postaje. Bez velike pompe je otvorena benzinska postaja u Sukošanu  te ona "sporna" na Viru. Investitor obje benzinske postaje je tvrtka Tri  Bartola.
– Sigurni smo da će domaći kupac, kao i turisti, prepoznati našu kvalitetu, kazao je Bartol Burčul, vlasnik tvrtke Tri Bartola koja osim na Viru i  u Sukošanu ima benzinske postaje u Galovcu i dvije u Zadru.
Nakon dugogodišnjeg monopola Ine, posljednjih godina benzinske  postaje u Zadru se grade "punom parom", gdje tko poželi one gotovo  preko noći rastu kao "gljive poslije kiše". Naime, na zadarskom području  do Domovinskog rata bilo je tek 15-ak benzinskih postaja. Investicijama  privatnog kapitala danas ih ima 44, i tu najvjerojatnije nije kraj, jer se  primjerice, planira graditi i u Turnju i drugdje.
– Pokretanje investicija jednako je otvaranju novih radnih mjesta, jer  aktivacija svakog poslovnog prostora u cilju novog zapošljavanja je benefit za potrošače, ali i za cijelu lokalnu zajednicu, poručio je Bartol  Burčul.
Kad je riječ o 44 benzinske postaje, u pogonu u Zadru ih je 20, dok je  24 u okruženju. Osim novootvorenih na Viru i Sukošanu, benzinske postaje su i u Zatonu, Petrčanima, Starigradu, Pagu, Obrovcu, Gračacu, Polači, Stankovcima, Pakoštanima, Galovcu, Zemuniku, dvije u Islamu Latinskom, dvije u Murvici, dvije u Benkovcu i tri u Biogradu na Moru te u  Preku na otoku Ugljanu i Zaglavu na Dugom otoku.
Do Domovinskog rata u Zadru je bilo šest Ininih benzinskih postaja  (Jazine, Voštarnica, Borik, kod Groblja, dvije Put Murvice), a danas ih  ima čak 14 više, odnosno nevjerojatan broj od čak 20 benzinskih postaja:  Borik, Voštarnica, Jazine, Bulevar, Franka Lisice kod Gradskog groblja,  Ul. Braće Miroslava i Janka Perice kod silosa Tvornice kruha, Luka  Gaženica, Crvene kuće kod bivšeg Zelenog centra, dvije na Žmirićima,  sedam oko Supernove (Put Murvice-istok, Put Murvice-zapad, dvije u  Ulici Hrvatskog sabora i tri iznad Supernove), dvije na Jadranskoj magistrali na ulazu iz Splita, jedna u pravcu Splita.