Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

SINOĆ NA MELADI U blizini pješačkog prijelaza vozilom naletio na 55-godišnjaka. Od posljedica udarca preminuo u OB Zadar

06.06.2019. 12:52
SINOĆ NA MELADI U blizini pješačkog prijelaza vozilom naletio na 55-godišnjaka. Od posljedica udarca preminuo u OB Zadar


Pješak (55) smrtno je stradao u naletu Fiata šibenskih registarskih oznaka kojim je upravljao 32-godišnji Zadranin. Nesreća se dogodila u srijedu navečer, oko 21.20 sati u ulici Benka Benkovića nedaleko jednog trgovačkog centra.
– Dok je 55-godišnji pješak prelazio cestu u blizini pješačkog prijelaza osobnim vozilom marke Fiat šibenskih registarskih oznaka udario ga je 32-godišnji vozač. U tijeku je kriminalističko istraživanje nad 32-godišnjakom zbog kaznenog djela izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu sa smrtnom posljedicom, izvjestila je Ivana Grbin, glasnogovornica zadarske policije.
Na društvenim mrežama odmah nakon nesreće građani su komentirali nemili događaj koji su opisivali kao stravičan upozoravajući ujedno kako je na toj prometnici potrebno postaviti ležeće policajce da se ne bi i češće takva nesreće događale. Spominjali su i noćne jurnjave tom nedavno rekonstruiranom prometnicom navodeći kako se ona pretvorila u poligon za utrke.  Za stradavanje ovog pješaka stanari obližnjih zgrada navodili su kako su zbog siline udarca i posljedične buke pomislili da se radi o sudaru dvaju vozila apelirajući pri tome nadležne da što prije nešto poduzmu obzirom da se u blizini nalaze dvije škole pa da ne bi nastradali oni najmlađi i najranjiviji u sudionici u prometu.