Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Rončević i Brkić zabili za veliko slavlje posedarskih vitezova

06.06.2021. 07:36


Momčad Hrvatskog viteza Posedarje u 33. kolu Treće HNL jug na svom je travnjaku Gordan Demo slavila protiv Uranije rezultatom 2:1. U posljednjem ovosezonskom domaćem ogledu Posedarci su do slavlja na svom travnjaku oko kojega je bio okupljen poveći broj navijača, ostvarili još jednu pobjedu i to preokretom za što su zaslužio sve čestitke. Iako su Opuzenci poveli već u 3. minuti pogotkom Josipa Jurendića, HV Posedarje se u igru vraća samo dvije minute kasnije kada je poravnao Mateo Rončević. Pogodak vrijedan tri boda u nastavku utakmice zabio je Josip Brkić i to u 55. minuti susreta.
Urania je šokirala Posedarce pogotkom u 3. minuti utakmice. Nakon slobodnog udarca i loše reakcije domaćeg vratara Ivančića, Josip Jurendić prometnuo se u strijelca za Opuzence – 0:1. Međutim, na odgovor se nije moralo dugo čekati. Igrala se 5. minuta kada je Brkić probio po lijevoj strani, i uposlio Rončevića. Napadač momčadi iz Posedarja preciznim udarcem pogađa malu mrežicu gostujućeg gola – 1:1. Do kraja prvog dijela igra se većinom odvijala između dva šesnaesterca, ali pravih prigoda za nove pogotke nije bilo. Na odmor se odlazi bez prednosti ni na jednoj strani.
U nastavku domaćin ubacuje u višu brzinu želeći pošto-poto doći do novog pogotka koji bi im donio prednost. I nisu morali dugo čekati. Igrala se 55. minuta kada je Jurić preciznom asistencijom uposlio Brkića koji je miran u realizaciji za preokret i 2:1. Imali su domaći još nekoliko prigoda za povećanje prednosti. Međutim, Smokrović, Kovač, Rončević i Jurić nisu bili dovoljno mirni i precizni u realizaciji. Bez obzira na to pobjedu i prednost su uspjeli sačuvati do samoga kraja i slavlje je moglo početi. Zaslužena pobjeda domaćina uz pohvale i za gostujuću momčad iz Opuzena koja je pružila jak otpor. U posljednjem kolu Posedarci idu na noge Neretvancu koji se još uvijek bori za naslov.


HV POSEDARJE 2 – URANIA 1
POSEDARJE – Igralište Gordan Demo. Bez gledatelja. Sudac: Luka Likavac (Krvavac). Pomoćnici: Frano Palfi (Dubrovnik) i Mikula Štampalija (Tribunj). Strijelci: 0:1 Jurendić (3'), 1:1 Rončević (5'), 2:1 Brkić (55')
HV POSEDARJE: Ivančić, Pedišić, Klanac, Ivandić (od 68' Kovač), Rodić (od 46' Remšak), Rončević (od 87' Babić), Smokrović, Surać, Jurić (od 92' Knežević), Brkić (od 92' Klanac), Tokić. Trener: Josip Butić