Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Nakon dvije godine klape opet pjevale na Trgu sv. Jurja

Autor: Velimir Brkić

05.07.2008. 22:00
Nakon dvije godine klape opet pjevale na Trgu sv. Jurja


U organizaciji i pod pokroviteljstvom Turističke zajednice i Općine u Povljani je održan 7. susret klapa “Povljana u pismi”. Nakon dvije kišne godine i održavanja u Boćarskoj dvorani susret se vratio na Trg sv. Jurja. Na amfiteatralnom prostoru na Trgu sv. Jurja pred oko dvije tisuće gledatelja nastupilo je osam klapa – ženske klape “Murtelice” iz Paga i “Kalada” iz Povljane te muške klape “Fortica” iz Šibenika, “Reful” iz Splita, “Morčić” iz Rijeke, “Sol” iz Paga, “Navalia” iz Novalje i domaćin “Povljana”, klapa koja je obilježila 10-godišnjicu djelovanja i rada.
Već tradicionalno na pozornici koju je osmislio zadarski scenograf Neven Stojaković program je vodila Vlatka Vučić-Marasović. Kao gost susreta je nastupio popularni Vinko Coce, što se pokazalo kao pun pogodak organizatora.
Na veličanstvenom povljanskom spektaklu ove godine okupilo se više od 1.500 gledatelja među kojima su bili i saborski zastupnik Ivo Grbić, zadarski župan Stipe Zrilić, paški dekan don Srećko Frka-Petešić, povljanski načelnik Ivo Pogorilić, predsjednik TZG Paga Slavko Pernar i drugi uvaženi gosti i uzvanici.
I ovogodišnji susret klapa u organizaciji Borisa Rumore pobrao je sve pohvale okupljenih. Ono najbolje na ovim susretima je klapska pjesma u kojoj su uživali i mladi i stari, ali ništa lošije nije bilo ni nakon susreta kada su se uzvanici malo opustili uz domaću spizu i, a što će drugo nego klapsku pismu.