Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Spoj košarke i breakdancea oduševio Zadrane

Autor: Ida Štulić

05.07.2008. 22:00
Spoj košarke i breakdancea oduševio Zadrane

Foto: Sebastian GOVORČIN



Ove subote u Zadru je održan 4. turnir Kinder Sport Basket tour 2008. koji ovo ljeto svoj program prezentira u devetnaest hrvatskih gradova. Turneja se održava u znak obilježavanja 15. godišnjice smrti velike košarkaške ikone Dražena Petrovića.
Program na Forumu je započeo već u ranim jutarnjim satima. Basket tour je atraktivna sportska i zabavna turneja čiji program obilježavaju vrhunska košarkaška natjecanja te zanimljiv zabavno glazbeni program. Sam turnir traje tri mjeseca, a njegova projekt kampanja ima prepoznatljiv karakter popraćen oglasima, tekstualnim najavama i izvješćima. Prvi turnir održan je 7. lipnja u Šibeniku. U Zadru se održava prvi put, a sakupio je osam ekipa seniora i pet ekipa kadeta.
Na turniru su nastupili mladi dečki iz Zadra i zadarske okolice. Pravila turnira odredila su igru “3 na 3”. Polufinalnu utakmicu odigrali su timovi Karioke i Jugozapadni Čad te Tehno-Čirjak i Loyd Zadar. Finale su osvojili dečki iz Karioka pobijedivši Loyd Zadar rezultatom 21:6. Osim polufinalnih i finalnih utakmica, svi zainteresirani mogli su se prijaviti u trenutku kako bi se iskušali u zakucavanjima ili u davanju trica. Tko je najbolji, odlučio je žiri svojim ocjenama od jedan do pet pa je tako laskavu titulu uz vrijedne nagrade za najbolje zakucavanje osvojio Jure Dorkin, a najprecizniji u tricama bio je Toni Šonja.
Zabavno-glazbeni program popratili su dečki iz breakdance kluba Unit-X iz Splita. Svi zainteresirani za sljedeća natjecanja i turnire mogu se informirati na internet stranici – http://www.sportart.hr/btour.