Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Wendy u borbi za titulu kraljice Hrvatske

Autor: Krešimir Bukvić

05.07.2010. 22:00
Wendy u borbi za titulu kraljice Hrvatske

Foto: Tomislav JERAK



Mlada zadarska grafit-umjetnica Wendy Bandić ovih je dana zasjala u najnovijoj reklamnoj kampanji telekomunikacijske tvrtke T-com. Nova kraljica Sjeverozapadne Hrvatske, jedna je od rijetkih djevojaka u Hrvatskoj koja se bavi ovom umjetnošću, pa je tako kao “naručena” došla najvećom hrvatskom zemljanom i mobilnom telefonskom operateru
Nakon što je posljednjih nekoliko godina nacrtala više od 20 grafita, mlada zadarska grafit-umjetnica Wendy Bandić ovih je dana “završila” i u najnovijoj reklamnoj kampanji telekomunikacijske tvrtke T-com. Iako bez nekog konkretnog razloga, crtanjem grafita, naime, uglavnom se bave dečki, pa je Wendy, osamljena među muškarcima, došla kao “naručena” najvećom hrvatskom zemljanom i mobilnom telefonskom operateru.
– U grafite sam se zaljubila s 15 godina i od tada crtam. U početku mi je bilo teško, pogotovo zbog mame koja se nije s tim mogla pomiriti, no kada je vidjela da ne odustajem, primirila se i sada mi je velika podrška, priča Wendy.
Kako je za jedan dobar grafit potrebno potrošiti i do 200 kuna vrijednosti boja, Wendy zbog svoje ljubavi za crtanjem svakodnevno zarađuje za džeparac kao konobarica.
– Radim u kafiću tako da za svoje boje sama zarađujem, hvali se Wendy. A hvali se i činjenicom da je upravo njen grafit zadarske navijačke skupine Tornado naišao na brojne pohvale svih ljubitelja grafita.
– Taj mi je najdraži, ističe Wendy koja smatra da za svaki grafit treba hrabrosti, pogotovo u njezinim godinama. Nacrtala ga je na Puntamici, na mjestu koje joj je našla prijateljica Lucija Mikas, mlada zadarska promicateljica hip-hop kulture, glazbenog pokreta u okviru kojeg izvrsno egzistira i kultura crtanja grafita. Mladi su zadarski grafit-umjetnici, uključujući i Wendy, oslikali brojne gradske lokacije, uljepšavši Zadar. Wendy ističe kako su svi grafiti nastali u dogovoru s gradskim vlastima, dakle na za to predviđenim mjestima.
No, s grafitima ni izbliza ne završava priča o ovoj talentiranoj mladoj studentici i umjetnici. Wendy je nedavno osvojila i titulu Kraljice Sjeverozapadne Hrvatske. Ne, nije nam se vratila monarhija u zemlju, mlada je Zadranka “okrunjena” na regionalnom izboru ljepote zvanom “Kraljica Hrvatske”. Prijavila ju je zagrebačka agencija RS Fashion čija je članica, omogućivši joj da uz talent bojanja i crtanja pokaže i neke druge svoje kvalitete, poput ljepote.
– Mama je bila presretna, ova joj se lenta očito mnogo više svidjela od priznanja koja sam dobila za grafite, objasnila nam je kroz smijeh Wendy.
U jedanaestom mjesecu slijedi i finalno hrvatsko natjecanje za “Kraljicu Hrvatske”, stoga – držimo joj fige!