Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Čekaju se velike jahte

05.07.2011. 22:00
Čekaju se velike jahte


Uz pomoć dizalice i platforme ovih je dana  na dno brguljske vale na dubinu od oko 20 metara spušten  betonski blok težak oko 22  tone.
Ubuduće će ovaj vez, sidrište kojem je koncesionar  Poljoprivredna zadruga – Brgulje, moći koristiti i veća plovila poput megajahte. Na ovaj  se potez odlučio koncesionar  zato što je iz godine u godinu  sve veći broj uplovljenja na  sidrište velikih megajahti.
Ako se ukaže potreba, koncesionar će razmotriti pitanje  mogućeg postavljanja još nekoliko ovako velikih blokova u  okviru zadane koncesijske površine.
Naime, Brguljska vala jedno  je od najsigurnijih uređenih  sidrišta na ovome dijelu zadarskog otočja pa i šire. Vrlo je  dobro zaklonište od svih vjetrova. Nautičari su i inače vrlo  zadovoljni pružanjem usluga.  Tako se, primjerice, redovno  odvozi smeće s plovila, a prema potrebi nautičari mogu koristiti i manje količine vode.  Pružena im je mogućnost i  korištenja struje za najnužnije  potrebe (punjenje akumulatora i sl.). Nautičari rado koriste,  dolaskom na kopno, informativni punkt i tuš kabine.
Na usluzi su im trgovina i  restoran iako zasad nema  većeg broja nautičara. Upravitelj zadruge, koncesionara  ovoga sidrišta Branko Šimin,  rekao je da je ovo “zatišje pred  buru” i da se nada da će sve  kapacitete, njih oko  osamdesetak plutača – sidrišta, sve  bove, uskoro zauzeti domaći i  strani nautičari.